Wolff vertelde Hamilton te genieten van huldiging: 'Je zag wat het met hem deed' Formule 1
Formule 1

Wolff vertelde Hamilton te genieten van huldiging: 'Je zag wat het met hem deed'

Wolff vertelde Hamilton te genieten van huldiging: 'Je zag wat het met hem deed'

Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, heeft geprobeerd om de dagen na de race in Abu Dhabi Lewis Hamilton zoveel mogelijk te ondersteunen. De Mercedes-coureur heeft een zware mentale klap gekregen na het verlies in Abu Dhabi, maar de Oostenrijkse teambaas probeert zijn top coureur te laten genieten van de mooie momenten.

'Van de ene op de andere seconde wordt alles van je afgenomen', zei Wolff tijdens de persconferentie waarin hij aankondigde geen hoger beroep door te zetten voor de gebeurtenissen in Abu Dhabi. De Mercedes-teambaas roept op om begrip te tonen voor Hamilton. De twee zijn constant in contact met elkaar geweest. 'Hij vindt het onmogelijk om te begrijpen wat er is gebeurd.' Hamilton was verscheurd door het verlies in Abu Dhabi, maar Wolff zegt dat hij moet genieten van de positieve dingen in het leven zoals zijn huldiging.

Wolff: 'Denk dat hij ervan heeft genoten'

Hamilton werd de woensdag na de Grand Prix van Abu Dhabi officieel geridderd door prins Charles. 'Het is een ongelofelijke erkenning van zijn levenswerk', stelt de 49-jarige Oostenrijker. 'Wat ik eerder tegen hem zei is dat hij moet proberen te genieten van de positieve momenten. Ik denk dat hij er wel van heeft genoten. Je zag ook wat het met hem deed en hoe eervol het voor hem was.' Hamilton kreeg al eerder de titel 'Sir', maar moest nog wachten op de officiële huldiging die daarbij hoort.

Hoewel de Brit veel besproken is de afgelopen paar dagen, heeft hij nog geen reactie naar buiten gebracht. Er wordt zelfs getwijfeld of de zevenvoudig wereldkampioen wel doorgaat met de Formule 1. Wolff twijfelt niet aan de Mercedes-coureur en denkt dat hij volgend seizoen 'gewoon' weer op de grid te vinden zal zijn. Dat Hamilton niks van zich laat horen kan de Mercedes-teambaas begrijpen: 'De stilte is er natuurlijk omdat hij simpelweg geen woorden heeft.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws