Wolff wilde bijna stoppen met Formule 1: 'Voelde me helemaal opgebrand' Formule 1
Formule 1

Wolff wilde bijna stoppen met Formule 1: 'Voelde me helemaal opgebrand'

Wolff wilde bijna stoppen met Formule 1: 'Voelde me helemaal opgebrand'

Toto Wolff voelde zich in 2020 helemaal opgebrand. Door de coronacrisis voelde hij zich eenzaam en genoot hij niet van zijn functie als teambaas van Mercedes. De Oostenrijker dacht er zelfs aan om te stoppen omdat hij de motivatie miste om te presteren in de Formule 1.

'Het waren tien moeilijke maanden voor me, ook mentaal', vertelt Wolff aan de Frankfurter Allgemeine Zeitung. 'Ik heb bijna acht jaar lang alles gegeven en voelde me een beetje opgebrand. Bovendien zou mijn contract zijn afgelopen en had ik mijn aandelen kunnen verkopen.' De teambaas van Mercedes had daardoor veel vragen voor zichzelf. Wil hij nog wel verder in de Formule 1? Kan hij zijn bijdragen nog leveren? Of kan iemand anders zijn werk beter doen?

Wolff: 'Heb al een tijdje het positieve niet meer gezien'

'Ik denk er al bijna een jaar over na, al is denken dan nog een positieve uitdrukking. Ik voelde veel druk, maar uiteindelijk koos ik er toch voor om bij Mercedes en de Formule 1 te blijven. Ik heb hier mijn niche gevonden', vertelt Wolff. De Oostenrijker zit al sinds 2012 in de Formule 1. Eerst startte hij als uitvoerend directeur bij Williams om het jaar daarop de overstap te maken naar Mercedes. De man uit Wenen wist samen met de Duitse renstal acht constructeurstitels te winnen.

De volle kalender van de Formule 1 was nou ook niet bepaald goed voor de mentale gezondheid van Wolff. Hij vertelt dat zijn lichaam en hoofd signalen gaven dat hij moest stoppen met de Formule 1. 'Maar ik negeerde die signalen want het ging sportief en financieel zo goed. Ik heb het positieve al een tijdje niet meer gezien.' Geld speelt een belangrijke rol voor Wolff. 'Als kind was daar te weinig van. Maar hoe meer mijn financiële situatie verbetert, hoe minder het geld mij motiveert.'

Wolff hoopt dat mensheid kan herstellen van mentale schade

De Oostenrijkse teambaas hoopt dat hij kan herstellen van de schade die de coronacrisis hem heeft aangebracht. Hij ziet namelijk ook dat het schade heeft toegebracht aan zijn kinderen. 'Mijn zoon is in het coronajaar afgestudeerd en elk feestje of uitstapje ging niet door. Mijn dochter is nu bezig met de middelbare school. Er zijn essentiële jaren gestolen van onze kinderen. Het was een stille kwelling en we kunnen de schade pas over een paar jaar echt inschatten. We zijn er nog niet, maar ik hoop dat ook deze littekens kunnen herstellen', eindigt Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws