Zhou over samenwerking met Bottas: 'Denk dat het belangrijker is dat hij me kan helpen' Formule 1
Formule 1

Zhou over samenwerking met Bottas: 'Denk dat het belangrijker is dat hij me kan helpen'

Zhou over samenwerking met Bottas: 'Denk dat het belangrijker is dat hij me kan helpen'

Guanyu Zhou zegt dat er voor hem geen betere teamgenoot is dan de 'open' Valtteri Bottas. De Chinese coureur zal in 2022 zijn debuutseizoen maken in de Formule 1 bij Alfa Romeo en denkt dat Bottas hem zal helpen bij zijn ontwikkeling. De Fin heeft immers vijf seizoenen lang bij Mercedes gereden en weet dus hoe het is om te presteren.

'Voor een rookie is er geen betere teamgenoot om te hebben dan Bottas', zegt Zhou geciteerd door Motorsport.com. Het duo van Alfa Romeo heeft al kennis met elkaar gemaakt tijdens de bandentest in Abu Dhabi na afloop van het seizoen. 'Ik weet dat ik hard zal moeten maken als ik hem wil verslaan. Ik zal me aan moeten passen aan de Formule 1 en aan de nieuwe auto die natuurlijk wordt geïntroduceerd. In het begin zal het heel lastig zijn.'

Zhou: 'Er zijn er maar een paar die Hamilton kunnen verslaan'

Toch denkt Zhou dat hij ook kan leren van Bottas. 'Ik denk dat het belangrijker is dat hij me kan helpen bij mijn ontwikkeling. Hij is een hele open coureur. Hij deelt zijn informatie en bespreekt veel met het team en met mij. Dat is een punt dat mij ook kan helpen.' De Finse coureur heeft ook een aantal keer zijn voormalig teamgenoot Lewis Hamilton geholpen door de afstelling van zijn auto te delen met de Brit.

Zhou neemt het advies dat Bottas met hem deelt dan ook aan. 'Hij heeft zoveel podiums behaald en ook vaak gewonnen in de Formule 1. Van alle coureurs die er zijn, zijn er maar een paar coureurs die Hamilton kunnen verslaan tijdens de kwalificatie. Bottas is één van die coureurs. Hij is een goed voorbeeld en een sterke teamgenoot. Ik hoop samen met hem te verbeteren dit jaar', eindigt Zhou.

Doel van Zhou is om punten te scoren in 2022

De Chinese Alfa Romeo-coureur eindigde in de Formule 2 als derde met vijf raceoverwinningen en is nu in China een ware sensatie. Zhou heeft een duidelijk doel voor ogen in zijn Formule 1-debuutseizoen. 'Ik heb een klein doel voor mezelf ingesteld en wil punten halen dit seizoen. Ik zal moeten zien hoe goed de auto zal zijn. Ik wil van het racen in de Formule 1 genieten en mezelf verbeteren op elk vlak.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws