Officieel: Geen F1 voor De Vries; contract getekend bij Formule E-team Mercedes Formule E

Officieel: Geen F1 voor De Vries; contract getekend bij Formule E-team Mercedes

Door Glenn van der Straten 11 september 2019 | 16:23


Nyck de Vries heeft een contract getekend bij het Formule E-team van Mercedes. De 24-jarige Nederlander maakt daardoor dus geen overstap naar de Formule 1. Momenteel rijdt hij in de Formule 2, waar hij aan kop gaat in het kampioenschap. 

Komend seizoen doet Mercedes met haar eigen team mee aan de elektrische raceklasse, namelijk met 'Mercedes-Benz EQ Formula E Team'. De bekendmakingen werden verricht op de IAA in Frankfurt. De Vries rijdt samen met Stoffel Vandoorne, schrijft De Telegraaf. Het team debuteert tijdens het zesde seizoen, beginnend in november. 

Mercedes ziet de Formule E als een belangrijk project

De Vries doet dit jaar al simulatorritjes voor Mercedes. Ook heeft hij al getest voor het Formule E-team. In de elektrische raceklasse vindt hij in Robin Frijns een landgenoot. Laatstgenoemde rijdt voor Envision Virgin Racing. 

Eerst gaat De Vries voor het kampioenschap in de Formule 2. Hij bezit een voorsprong van 59 punten op nummer twee Nicholas Latifi. De afgelopen jaren stapten de Formule 2-kampioenen over naar de Formule 1, maar voor De Vries is dit dus niet het geval. Mercedes ziet de Formule E wel als een belangrijk project. 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws