De Vries ziet Formule E niet als B-keuze: 'Dit is nu de beste stap' Formule E

De Vries ziet Formule E niet als B-keuze: 'Dit is nu de beste stap'

Door Maurits Kappetijn 11 september 2019 | 19:17


Nyck de Vries is in zijn nopjes met zijn overstap naar de Formule E. De jonge Fries maakte woensdagmiddag samen met Mercedes bekend dat hij vanaf volgend seizoen voor de Duitsers in de elektrische klasse zal gaan rijden. Ondanks zijn droom om Formule 1-coureur te worden, ziet De Vries zijn nieuwe avontuur niet als een B-keuze. 

In gesprek met Motorsport.com werpt De Vries zijn blik op zijn overgang naar Mercedes, iets waar hij erg trots op is. 'Natuurlijk heb je de droom om Formule 1-coureur te worden, maar de Formule E is een fantastische klasse die de afgelopen jaren enorm gegroeid is. Er zijn veel fabrikanten betrokken en het kampioenschap is vooruitstrevend. Op dit moment denk ik dat dit de beste stap is voor mijn carrière. Wat de toekomst brengt weet ik natuurlijk niet, maar ik ben hier oprecht heel erg blij mee.'

De Vries blij met Vandoorne aan zijn zijde

Bij zijn nieuwe renstal krijgt De Vries te maken met een Nederlandssprekende teamgenoot, namelijk de Belg Stoffel Vandoorne. De voormalig Formule 1-coureur werd samen met de Nederlander gepresenteerd. 'We kennen elkaar al heel lang, dat is alleen maar bevorderlijk voor de samenwerking en de relatie. We zijn hier om gezamenlijk de beste prestatie neer te zetten. Dat lukt alleen maar door zo nauw mogelijk samen te werken. Het is dan heel belangrijk om iemand te hebben die ervaring heeft en weet hoe het kampioenschap werkt', aldus De Vries. (Foto: ART Grand Prix)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws