Wolff staat stuk positiever tegenover Formule E: 'Lijkt op een festival' Formule E

Wolff staat stuk positiever tegenover Formule E: 'Lijkt op een festival'

Door Glenn van der Straten 12 september 2019 | 10:09


Mercedes maakte woensdagmiddag bekend dat Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne vanaf komend seizoen gaan rijden voor hun Formule E-team. Toto Wolff zag vorig jaar nog geen heil in de elektrische raceklasse, maar inmiddels denkt hij daar anders over. Vanwege de relatieve nieuwigheid van de Formule E, denkt Wolff dat er iets heel moois van gemaakt kan worden.

'In het begin dacht ik dat de Formule E het niet zou redden. Toen Alejandro Agag en Jean Todt met het kampioenschap begonnen, gaf ik het weinig kans', steekt Wolff van wal tegenover Motorsport.com. 'Tegen alle verwachtingen in groeit het kampioenschap. Daarnaast is het een interessante start-up, juist dat spreekt Mercedes aan. Het gaat over elektrische auto's waarbij we technologisch misschien nog maar in de beginfase zijn, en dat heeft qua marketing zeker aantrekkingskracht. Bovendien spreekt het racen in steden ons aan. Het kampioenschap is daarmee niet alleen gericht op de hardcore autosport-fans, maar juist op een breder publiek. Het lijkt meer op een festival.'

'Niet te vergelijken met erfenis en verantwoordelijkheden van Formule 1'

In de Formule 1 is men voorzichtig met het doorvoeren van veranderingen. Op ieder ideetje kan een bak met kritiek komen. Bij de Formule E is dat nog anders, meent Wolff. 'Een grote organisatie als de Formule 1 heeft natuurlijk ook een zekere verantwoordelijk over haar erfenis. Wij hebben twee miljard kijkers per jaar en kunnen het ons dus niet permitteren om de dingen op een verkeerde manier te veranderen. Bij een start-up als de Formule E kun je veel meer risico's nemen. Dat is niet te vergelijken met de erfenis en verantwoordelijkheden van de Formule 1.' (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws