Waarom de Nederlanders in de Formule E de pijn van de winterstop kunnen verzachten Formule E

Waarom de Nederlanders in de Formule E de pijn van de winterstop kunnen verzachten

Door Christian Moerman 21 november 2019 | 15:58


De Grand Prix van Abu Dhabi zit er aan te komen. Doorgaans is dit goed nieuws maar helaas betekent het aan het eind van het jaar dat we veertien lange weken moeten wachten op het nieuwe seizoen. Dit weekend gaat echter ook het nieuwe Formule E seizoen van start. Dit kan voor de Formule 1-fans een hele opluchting zijn, want wat doe je anders op je vrije zondag? Met twee Nederlanders in de tak van de autosport, wordt het een stuk aangenamer om te volgen.

Zo hard als de Formule 1-bolides gaan de elektrische wagens niet. Voor de echte 'petrolheads' is het natuurlijk onvergelijkbaar. Maar er zijn kleine lichtpuntjes aan het het einde van de lange en donkere tunnel die 'de winterstop' heet en bijvoorbeeld het feit dat er enkel op straatcircuits gereden wordt zorgt alleen al voor spektakel.

Zondag worden de eerste twee openingsraces in Saudi Arabië verreden. Dit zijn de eerste races in een reeks van veertien, die in twaalf steden plaatsvinden over vier continenten verspreid. Het kampioenschap loopt vanaf 22 november tot en met 26 juli. In januari en februari wordt er in Chili, Mexico en Marokko geracet, waardoor je dus drie weekenden voorzien bent van vermaak.

Komst van Mercedes en Porsche

We zagen in het 2018-2019 seizoen maar liefst negen verschillende racewinnaars, ondanks dat oud Red Bull-coureur Jean-Eric Vergne de laatste twee kampioenschappen gewonnen heeft. Met de komst van Mercedes en Porsche naar de autosportklasse zou het zomaar nóg competitiever kunnen worden in het aankomende seizoen.

Fan boost en 'attack mode'

Ook heb je als kijker significante invloed op de uitkomst van de race. Je kan als toeschouwer stemmen op een coureur die een 'fan boost' verdient. De gekozen coureur krijgt zo een beetje extra vermogen tot zijn beschikking. Daarnaast kunnen de coureurs in bepaalde bochten de buitenbocht nemen om de 'attack mode' in te schakelen. Dit kunnen coureurs een beperkt aantal keer doen per race en ook dan krijgen ze net iets meer vermogen tot hun beschikking.

Twee Nederlanders in de sport

Maar liefst twee Nederlanders zullen aan het nieuwe seizoen beginnen. Nyck de Vries stroomt vanaf de Formule 2 door naar het Mercedes-team van de Formule E. Daarnaast rijdt Robin Frijns dit jaar wederom voor Envision Virgin, het Britse team wist vorig jaar als derde te eindigen in het klassement. (Foto: Porsche)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws