Doornbos en Van der Garde oneens: 'De Vries had andere keuze moeten maken' Formule E

Doornbos en Van der Garde oneens: 'De Vries had andere keuze moeten maken'

Door Maurits Kappetijn 08 december 2019 | 20:27


Giedo van der Garde en Robert Doornbos kunnen het niet eens worden over de carrièrekeuze van Nyck de Vries. De Formule 2-kampioen koos voor een avontuur in de Formule E, maar volgens een van de analisten had er meer in gezeten voor de Fries.

Bij RTL GP Magazine hebben Doornbos en Van der Garde het over De Vries, die een stoeltje bij het Formule E-team van Mercedes verkoos boven andere opties. Doornbos schaart zich daarbij achter de keuze van De Vries. 'De ruimte in de Formule 1 is sowieso beperkt; er zijn maar 20 stoeltjes, waarvan de eerste tien sowieso al dichtgetimmerd zijn. Voor een coureur is het fijn als je een stoeltje aangeboden krijgt waar je daadwerkelijk betaald krijgt. Voor mij is de Formule E een logische keuze.'

Van der Garde noemt stap naar Formule E 'jammer'

'Daar ben ik het niet helemaal mee eens', valt Van der Garde in. De voormalig Formule 1-coureur denkt dat De Vries had moeten proberen om er een Formule 1-stoeltje uit te persen. 'Nyck was bijna overal een van de snelsten, ik vind het dus jammer. Hij had misschien naar Williams gemoeten, of in ieder geval mensen bij elkaar moeten halen die hem zouden helpen om de stap te maken', waarmee de Nederlander doelt op de nodige sponsoren die over het algemeen nodig zijn om bij een Formule 1-team binnen te komen. 

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws