Mercedes bestudeert 'vreemde' crashes in Mexico E-Prix Formule E

Mercedes bestudeert 'vreemde' crashes in Mexico E-Prix

Door Joshua Jacobs 18 februari 2020 | 18:55


Hoewel het in de Formule 1 allemaal vlotjes verloopt voor Mercedes, liep de Duitse droom dit weekend in Mexico een flinke deuk op nadat zowel Nyck de Vries als Stoffel Vandoorne crashten. Daarbij verloor het duo veel punten, en viel Vandoorne als WK-leider terug naar de vierde plaats in de stand. Mercedes denkt dat er meer aan de hand is.

De Vries verdedigde zijn vijfde plaats met hand en tand tegen Antonio Felix da Costa, tot hij zijn voorwielen blokkeerde en radeloos de bandenstapel in ging. De achterwielen bleven tijdens het remmen doordraaien, wat kan wijzen op een technische fout. Vandoorne reed daarmee opeens op de zevende plaats, tot hij in de slotfase op het oog tegen brokken asfalt aanreed en rechtdoor de muur in schoot.

'Remmen ging duidelijk niet zoals verwacht'

'We hebben tot nu toe slechts oppervlakkig naar de data gekeken. Hierbij zagen we niets wat leek te wijzen op een catastrofale fout, maar onder het remmen ging het duidelijk niet zoals we mochten verwachten. Vreemd', meent Mercedes-teambaas Ian James in gesprek met The Race. 'Maar hou wel in gedachten dat we nog aan het leren zijn, vooral Nyck. Het is zijn vierde race, in een compleet ander kampioenschap.'

De Vries gaf na de wedstrijd toe dat het incident 'erg raar' aanvoelde. 'Ik denk dat jullie ook gezien hebben dat mijn achterwielen een soort van bleven draaien. Ik heb dus geen idee, we moeten dit analyseren.' Volgens de teambaas mag dit niet te vaak gebeuren. 'Dat is erg overduidelijk. Dit gaat laten zien hoe we met deze situatie omgaan en doorgaan.' (Foto: Formula E)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws