Racewereld reageert verbaasd op schorsing van Formule E-coureur Abt Formule E

Racewereld reageert verbaasd op schorsing van Formule E-coureur Abt

Door Christian Moerman 26 mei 2020 | 16:37


Daniel Abt is door Audi Sport per direct geschorst nadat hij en professionele simracer voor hem liet rijden. Tijdens de vijfde editie van de virtuele Formule E-races nam Lorentz Hoerzing zijn plaats in, het 'valsspelen' zal vermoedelijk tot een ontslag van de Formule E-rijder leiden. De racewereld reageert geschokt.

Twee Formule E-coureurs reageerden op het nieuws met angst voor mogelijke gevolgen voor hun eigen carrière. 'Tot ziens, Twitch. Tot ziens, streams. Ik ben weg, zie jullie nooit meer', geeft Antonio Felix da Costa aan, die bang is voor zijn eigen carrière.

Ook Jean-Eric Vergne heeft vol verbazing gereageerd op het nieuws van Audi: 'Het is een spel dat we serieus moeten nemen, maar het blijft een spel. Moeten van de coureurs die bewust op iemand inrijden dan ook hun licensie afgepakt worden? Heb bijna geen race uit kunnen rijden vanwege onsportief rijgedrag en andere coureurs die mijn auto als rem gebruiken.'

Sainz schrikt

Formule 1-coureur Carlos Sainz heeft ook hoogte gekregen van het nieuws. Hij wijdde er één emoticon aan, maar het geeft aan dat ook de Spaanse McLaren-coureur geschrokken is van de reactie van het Formule E-team op de overtreding.

Jarno Opmeer, die zich inmiddels steeds meer in het simracen heeft verdiept, vindt de reactie van Audi ook zeer overdreven: 'Was een boete van 10.000 euro niet voldoende?' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws