De Vries: 'Ik draag nu een mondkapje en een beschermingsbril' Formule E

De Vries: 'Ik draag nu een mondkapje en een beschermingsbril'

Door Gino Haverkamp 05 augustus 2020 | 13:35


Nyck de Vries weet niet wat hij moet verwachten van het restant van het Formule E-seizoen, dat woensdag weer hervat wordt. In een tijdsbestek van acht dagen worden de laatste zes ePrix' van het seizoen afgewerkt op zes keer hetzelfde circuit.

'Het past wel bij de Formule E. Ze houden ervan de teams in het diepe te gooien om er een spektakel van te maken', erkent De Vries, dit jaar rijdend voor Mercedes, tegenover De TelegraafDe veiligheidsregels, in de paddock die erg lijken op die van de Formule 1, zijn erg streng en zijn zelfs aangescherpt nadat bleek dat twee aanwezige mensen positief zijn getest deze week. 'Nu zijn de regels nog verder aangescherpt, ik draag nu een mondkapje én een beschermingsbril.' 

Racen op een vliegveld

De Vries, die na vijf races dertiende staat in het kampioenschap met achttien punten, maakt zich op voor een reeks van zes races in acht dagen. Het circuit van dienst is de Tempelhof in Berlijn, een oud vliegveld waar nu een stratencircuit op is aangelegd. 

Er worden echter niet zes wedstrijden op exact dezelfde lay-out verreden, zo legt de regerend Formule 2-kampioen uit. 'We beginnen met rijden in de tegengestelde richting, daarna komen er races in de normale rijrichting en dan nog twee op een circuit met aanpassingen in de bochten.

De bijzondere kalender brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. 'Het is moeilijk te zeggen wat je ervan kunt verwachten', erkent De Vries. 'Ik bekijk het van dag tot dag en race voor race. Het is wel zo dat ieder foutje nu meteen afgestraft wordt. Want als er iets mis is met de afstelling van de auto bijvoorbeeld, dan is er nauwelijks tijd het aan te passen.' (foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws