De Vries blikt terug op Formule E-kampioenschap: 'Heb het nog niet helemaal op een rijtje' Formule E
Formule E

De Vries blikt terug op Formule E-kampioenschap: 'Heb het nog niet helemaal op een rijtje'

De Vries blikt terug op Formule E-kampioenschap: 'Heb het nog niet helemaal op een rijtje'

Nyck de Vries wist afgelopen Formule E-seizoen het kampioenschap te winnen en blikt terug op zijn succes. De Vries is weleens eerder kampioen geworden in andere autosportklassen, maar vindt toch dat zijn Formule E-titel het meest bijzonder is. Zijn kampioenschap werd, net als in de Formule 1, pas in de laatste race beslist.

Vier maanden geleden wist De Vries samen met Mercedes kampioen te worden in Berlijn. Het is nog steeds niet helemaal doorgedrongen tot de 26-jarige coureur. 'Heel eerlijk, ik heb het afgelopen seizoen en het feit dat ik Formule E-wereldkampioen ben geworden nog steeds niet helemaal op een rijtje gezet', vertelt De Vries aan Motorsport.com. 'De maandag na de titel had ik geen tijd voor een kater. Ik moest een vroege vlucht pakken om op tijd te zijn voor Le Mans.'

De Vries: 'Telefoon stond roodgloeiend omtrent mijn toekomst'

De Vries heeft eigenlijk geen moment rust gekregen. De man uit Sneek werd zelfs tijdens zijn vakantie lastiggevallen. 'Mijn telefoon stond roodgloeiend omtrent mijn toekomst.' De Vries werd tijdens het einde van de zomer in verband gebracht met een overstap naar de Formule 1. Hij zal echter volgend seizoen gewoon nog in de Formule E rijden.

Hij heeft zijn kampioenschap nog niet helemaal op een rijtje gezet, maar de Vries heeft wel genoten van het afgelopen seizoen. 'Het was heel enerverend met hoogte- en dieptepunten. 'Toch had het seizoen ook heel anders kunnen uitpakken voor de Vries. 'Ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat ik ook als vijfde of zesde had kunnen eindigen. De einduitslag is geen directe afspiegeling van ieder zijn prestaties. Toch is de titel voor ons wel dik verdiend want we hebben het grootste deel van de competitie aan de leiding gelegen.'

De Vries bedankt teamgenoot Vandoorne

De Vries zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne hielp mee met het behalen van de constructeurstitel. 'Ik wil iedereen bedanken die heeft meegeholpen met het behalen van beide titels, vooral mijn teamgenoot Stoffel Vandoorne. Onze samenwerking is echt geweldig, we kunnen het goed met elkaar vinden. Door die titel hebben veel mensen me gevraagd naar mijn toekomst.' De Vries heeft wel een duidelijk doel voor ogen, maar heeft geen invloed op zijn toekomst. 'Ik zal racen waar de competitie het beste is', besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws