De Vries over nieuw seizoen Formule E: 'Als regerend kampioen wordt het pittiger' Formule E
Formule E

De Vries over nieuw seizoen Formule E: 'Als regerend kampioen wordt het pittiger'

De Vries over nieuw seizoen Formule E: 'Als regerend kampioen wordt het pittiger'

Het nieuwe Formule E-seizoen gaat alweer bijna van start. Vanaf vandaag gaat er getest worden met de auto's in Valencia voor het aankomende seizoen. Mercedes presenteerde zondag de nieuwe livery voor het nieuwe seizoen en zal met dezelfde coureurs, Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne, proberen hun titels te verdedigen.

De Vries werd nadat hij kampioen was geworden in de Formule E hevig in verband gebracht met een Formule 1 stoeltje. De Nederlander greep echter mis en gaat nu zijn titel verdedigen in de Formule E. 'Ik kijk uit naar het achtste seizoen van de Formule E', zegt De Vries in het persbericht van Mercedes. 'Een nieuw seizoen brengt altijd mooie uitdagingen met zich mee en als je de regerende kampioen bent zal het seizoen er alleen maar pittiger door worden.'

De Vries: 'Kan alleen maar een duim omhoog geven'

De 26-jarige coureur vertelt dat hij weer zin heeft om te racen en om zijn eigen titel te verdedigen. Naast zijn eigen titel moet hij samen met Vandoorne ook de constructeurstitel van Mercedes verdedigen. 'Ik kijk er naar uit om te racen op alle verschillende circuits. Het is fascinerend dat ons kampioenschap kan groeien door te racen in al deze extra steden.' De Formule E heeft een paar nieuwe races toegevoegd aan de kalender zoals de race in Zuid-Korea en de Vries vindt het geweldig om terug te zijn in de steden.

Naast de nieuwe circuits verandert de Formule E ook van kwalificatie-format dit seizoen. Het kwalificeren zou het spannender moeten maken in de Formule E. De Vries denkt dat het nieuwe seizoen veel eerlijker en beter zal verlopen dan vorige seizoenen. 'Het ziet er eerlijker uit voor iedereen die erbij betrokken is. Met die gedachte kan ik alleen maar een duim omhoog geven. We moeten natuurlijk kijken hoe alles precies gaat lopen, maar het ziet er goed uit.'

Wanneer begint het nieuwe Formule E seizoen?

Volgens de Vries gaat het aankomende seizoen dus spannender en eerlijker verlopen. De Formule E heeft volgens hem geen rare constructies nodig om verrassend te zijn. De Vries en Vandoorne komen maandag, dinsdag en donderdag in actie met de nieuwe auto in Valencia om deze te testen. Het nieuwe seizoen begint op 28 januari in Saoedi-Arabië.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws