Geruchtencircuit | Daily Mail: 'Hamilton verlengt contract bij Mercedes' Geruchtencircuit

Geruchtencircuit | Daily Mail: 'Hamilton verlengt contract bij Mercedes'

Door Maurits Kappetijn 27 september 2020 | 08:23


In de Formule 1 wordt er veel gespeculeerd over transfers van teambazen en coureurs. Ook willen er nog wel eens jonge coureurs naar voren geschoven worden als potentiële vervangers voor rijders op de huidige grid. Bij het Geruchtencircuit lees je alle laatste suggesties rondom de toekomst van de Formule 1.

Daily Mail: 'Hamilton verlengt contract bij Mercedes met drie jaar'

Volgens Daily Mail is de kogel door de kerk: Lewis Hamilton zou op zeer korte termijn zijn contract bij Mercedes laten verlengen. Het Britse medium meldt dat meerdere bronnen hebben aangegeven dat de regerend wereldkampioen snel zijn krabbel gaat zetten onder een nieuwe verbintenis, die Hamilton drie extra jaren aan Mercedes verbindt. Hamiltons salaris zou 40 miljoen pond (zo'n 48 miljoen euro) per jaar bedragen; zijn jaarlijkse inkomsten blijven dus nagenoeg gelijk.  

Motorsport: 'Haas onderhandelt met Perez'

Het Haas Formule 1-team onderhandelt met Sergio Perez, dat schrijft Motorsport Italia. De Racing Point-coureur moet volgend seizoen plaatsmaken voor Sebastian Vettel, die de overstap maakt van Ferrari. Perez leek twijfelachtig over zijn intenties om door te gaan met een carrière in de koningsklasse, maar volgens de laatste geruchten blijft de Mexicaan toch in de Formule 1.

Volgens de Italiaanse tak van Motorsport zijn de onderhandelingen al op een goed punt aangekomen. Het Amerikaanse team is wellicht de enige concrete kans voor Perez om zijn toekomst in de Formule 1 veilig te stellen. Haas heeft nog niet één coureur bevestigd voor seizoen 2021 en het kan zo maar zijn dat er volgend seizoen twee nieuwe rijders zitten.

Sport Bild: 'Stroll heeft contract Perez afgekocht voor Vettel'

Lawrence Stroll heeft het contract van Sergio Perez afgekocht voor zo'n tien miljoen euro, dat schrijft het Duitse Sport Bild. Een prestatieclausule zou de zaken een stuk makkelijker hebben gemaakt. De positieve uitslag op het coronavirus voor Perez zouden zeker niet hinderlijk zijn geweest voor Stroll.

Sebastian Vettel heeft een contract getekend voor meerdere jaren bij Aston Martin. Perez zal op zoek moeten naar een nieuw team in de Formule 1. Waar Perez dus nog geen enkele zekerheid heeft, ligt er voor Vettel een plan van drie seizoenen klaar.

Corriere dello Sport: 'Kvyat valt in 2021 ten prooi aan Tsunoda'

Italiaanse sportkrant Corriere dello Sport meent meer te weten over de coureursopstelling van AlphaTauri in 2021: 'Ondanks de problemen die de Honda-motor Verstappen momenteel geven, hebben de Japanners een coureur in het opleidingsprogramma van Red Bull Racing weten te krijgen, hoewel doorgaans Marko daar de boventoon voert.'

'In 2021 zal Daniil Kvyat ten prooi vallen van Yuki Tsunoda, die ondanks twee puntloze races in Mugello momenteel zesde in het Formule 2-kampioenschap staat', aldus het verhaal van het Italiaanse sportmedium. (Foto: Racing Point F1)

 
Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

René1958
27 Sep 2020 om 09:14

Voor 2 tientjes minder deed ik het ook

EmJeeJee
27 Sep 2020 om 09:06

Dat is niet verkeerd, 48 miljoen euro per maand.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws