Geruchtencircuit | 'Audi heeft voormalig Formule 1-coureur op het oog als teambaas' Geruchtencircuit
Geruchtencircuit

Geruchtencircuit | 'Audi heeft voormalig Formule 1-coureur op het oog als teambaas'

Geruchtencircuit | 'Audi heeft voormalig Formule 1-coureur op het oog als teambaas'

In de Formule 1 wordt er veel gespeculeerd over transfers van teambazen en coureurs. Ook willen er nog wel eens jonge coureurs naar voren geschoven worden als potentiële vervangers voor rijders op de huidige grid. Bij het Geruchtencircuit lees je alle laatste suggesties rondom de toekomst van de Formule 1.

Zondag 18 september:

'Audi heeft voormalig Formule 1-coureur op het oog als teambaas'

Audi heeft de Braziliaanse oud-Formule 1-coureur Cristiano da Matta op het oog als teambaas van de Duitse renstal. Dat meldt het Italiaanse La Gazetta dello Sport. Da Matta reed 28 Grands Prix in zijn tijd in de sport in 2003 en 2004 bij Toyota en behaalde toen dertien punten. Verder zou Audi al hard aan het werk zijn om de faciliteiten op te bouwen voor de motor die in 2026 gebruikt moet worden. Er zal ook spoedig gezocht worden naar nieuwe mensen om het huidige aantal van 120 werknemers te laten groeien.

Zaterdag 17 september:

'Williams gaat voor Sargeant nu De Vries naar AlphaTauri gaat'

Williams heeft in zijn eigen juniorcoureur Logan Sargeant al een alternatief in huis voor Nyck de Vries. AUTOhebdo meldt zaterdagochtend dat Williams-eigenaren Dorilton Capital openstaan voor Sargeant als vervanger van Nicholas Latifi in 2023. Eerst werd gewacht op de beslissing van De Vries, maar het Franse blad zegt te kunnen bevestigen dat de Nederlander onderweg is naar AlphaTauri, zoals vrijdagavond al werd gemeld.

Sargeant moet nog wel eerst zijn superlicentie krijgen. Dat doet hij door minstens als vijfde te eindigden in de Formule 2 dit seizoen. Momenteel staat de Amerikaan derde. Mocht hij toch lager dan P5 eindigen, dan heeft Williams een lijst met alternatieve opties. Daarop zouden volgens Motorsport.com Antonio Giovinazzi, Mick Schumacher, Jack Aitken en Jack Doohan staan. Laatstgenoemde zou door Alpine kunnen worden uitgeleend zoals dat eerst de bedoeling was met Oscar Piastri.

Registreer hier om mee te discussiëren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws