Geruchtencircuit | 'Bekendmaking lanceerdatum Red Bull-auto pas volgende week' Geruchtencircuit
Geruchtencircuit

Geruchtencircuit | 'Bekendmaking lanceerdatum Red Bull-auto pas volgende week'

Geruchtencircuit | 'Bekendmaking lanceerdatum Red Bull-auto pas volgende week'

In de Formule 1 wordt er veel gespeculeerd over transfers van teambazen en coureurs. Ook willen er nog wel eens jonge coureurs naar voren geschoven worden als potentiële vervangers voor rijders op de huidige grid. Bij het Geruchtencircuit lees je alle laatste suggesties rondom de toekomst van de Formule 1.

'Bekendmaking lanceerdatum Red Bull-auto pas volgende week'

Mogelijk duurt het nog een week voor dat Red Bull Racing de lanceerdatum van de RB18 zal onthullen. Veel teams, waaronder ook zusterteam AlphaTauri, lieten deze week weten wanneer ze het doek van hun 2022-bolide zullen halen. Volgens de doorgaans goed ingevoerde Telegraaf-verslaggever Erik van Haren maakt Red Bull 'naar verwachting' volgende week bekend wanneer de RB18 aan het publiek getoond zal worden.

'Briatore neemt rol van Prost over bij Alpine: hereniging met Alonso'

MARCA meldt dat Flavio Briatore mogelijk de adviseursrol van Alain Prost over gaat nemen bij het team van Alpine. De viervoudig wereldkampioen heeft deze week te horen gekregen dat zijn contract bij de Franse renstal niet wordt verlengd. Alpine kent op het moment veel veranderingen binnen het bestuur, nadat ook uitvoerend directeur Marcin Budkowski is vertrokken. Nu wordt Briatore genoemd als toevoeging bij het team. Het zal strikt gaan om een adviserende rol, waarbij Briatore geen leidinggevende rol zal spelen.

De 71-jarige is een bekende in de wereld van de Formule 1, en zeker van Renault en Fernando Alonso. De twee wereldtitels van de Spanjaard werden gewonnen onder het bewind van Briatore. De voormalig teambaas ontdekte de coureur in 1999 en werkt nog altijd samen met de tweevoudig wereldkampioen. Het is mogelijk dat Alonso zijn voormalig teambaas naar voren heeft geschoven als vervanger van Prost.

 'Mercedes optimistisch over nieuwe motor, E10 brandstof geen probleem'

Naar verluidt zou er veel optimisme zijn in het kamp van Mercedes naar aanleiding van de resultaten op de motortestbank. De motorenafdeling in Brixworth zou volgens de Italiaanse tak van Motorsport.com goede redenen hebben om aan te nemen dat de motor van George Russell en Lewis Hamilton ook in 2022 'ouderwets' sterk is. Bovendien zou er, mede dankzij de inbreng van een nieuwe Duitse ingenieur, veel progressie zijn geboekt wat betreft de turbocharger van de nieuwe krachtbron.

Daarnaast zou brandstofleverancier Petronas goed nieuws hebben voor haar klant. Het nieuwe brandstofmengsel, waar in 2022 minimaal tien procent ethanol in moet zitten, zou in eerste instantie voor een afname van 20 pk zorgen. Petronas zou echter een juiste samenstelling met ethanol hebben gevonden in haar lab, waardoor er überhaupt geen sprake zou zijn van vermogensverlies voor de Mercedes-motor.

Spaanse krant heeft 'shockerende' data in handen van 'pijlsnelle' RB18

Fans van Red Bull Racing en Max Verstappen hoeven zich geen zorgen te maken over de nieuwe RB18 van 2022, stelt de Spaanse sportkrant MARCA. De Spanjaarden komen superlatieven tekort voor de 'data' die ze in handen zouden hebben over de voorlopige prestaties van de Red Bull-auto voor komend seizoen. De auto zou 'shockerend snel' zijn en bovendien sneller dan de auto van 2021, de RB16B. Een opmerkelijk gegeven, aangezien de FOM en de FIA verwachten dat de auto's van komend jaar minstens een seconde trager zullen zijn.

Vanaf 2022 moeten de teams werken met een nieuw technisch reglement, waarin de regels omtrent het ontwerpen van de auto's flink is aangepakt. De 2022-auto komt er anders uit te zien, met een simpelere voor- en achtervleugel. Daarnaast wordt de vloer middels inkepingen aan de onderkant cruciaal voor het genereren van downforce. Volgens MARCA zou hoofdontwerper Adrian Newey wel raad weten met het zogeheten 'ground effect' en is de bolide voor 2022 pijlsnel.

'Red Bull overweegt Abiteboul als kopstuk van Powertrains-project'

Cyril Abiteboul zou in de nabije toekomst voor Red Bull Racing aan de slag kunnen gaan. Dat wordt gesuggereerd bij de Italiaanse tak van Motorsport.com. De Fransman, die tot 2020 actief was als teambaas bij Renault, werd in Abu Dhabi in de garage van Red Bull gespot. Opmerkelijk, gezien de relatie tussen Abiteboul, Christian Horner en Helmut Marko in het verleden niet goed was. Renault kampte eind vorig decennium met motorproblemen, ook toen ze deze leverden aan Red Bull, en daar werd Abiteboul vaak zwaar voor bekritiseerd.

Toch lijkt het topmanagement van Red Bull te geloven in Abiteboul. Momenteel vervult hij een rol als consultant voor Mecachrome, een bedrijf dat motoren levert aan de F3 en F2. Abiteboul heeft op motorisch gebied dus voldoende ervaring en dat zou Red Bull bij haar Powertrain-project, waarin ze de motoractiviteiten van Honda overnemen, goed kunnen gebruiken. Het zou dus zomaar kunnen dat Abiteboul zich spoedig bij zijn oude critici aansluit.

'Technische top van F1 op de schop, Tombazis aan het roer'

Volgens de Italiaanse tak van Motorsport.com kan de technische top van de Formule 1 omgegooid worden voor 2022. Er wordt bij het medium gesuggereerd dat Pat Symonds en Ross Brawn afstand doen van hun functies binnen de technische top van de sport en dat Nikolas Tombazis, die aan het roer stond van de reglementswijzigingen voor 2022, de touwtjes in handen krijgt. Daarmee krijgt tevens de FIA de primaire controle over de reglementen in de sport, waar deze controle nu nog deels bij rechtenhouder Liberty Media ligt.

Tombazis zou vanaf 2022 dus de leiding kunnen nemen over de technische kant van de Formule 1, en om succesvol te kunnen leiden zou hij een team van technici samen moeten stellen die hem daarmee gaan helpen. De FIA heeft daarnaast volgens Motorsport.com de intentie om een kantoor op te zetten in Groot-Brittannië, om zo van daaruit Tombazis en zijn team de mogelijkheid te geven om de F1 in goede banen te leiden.

'Na vertrek Szafnauer kan Aston Martin ook Green verliezen'

Bij een relatief onbekend medium, Formulanerds, wordt gesuggereerd dat naast Otmar Szafnauer ook technische directeur Andrew Green Aston Martin kan verlaten. Er wordt verder niet toegelicht waarom deze kans aanwezig is, maar de twee heren werken wel al jaren samen bij Aston Martin, voorheen Racing Point. Mocht Green niet onder de indruk zijn van het toekomstplan van Lawrence Stroll dan zou hij Szafnauer, die waarschijnlijk naar Alpine verhuist, kunnen volgen.

'Gasly op shortlist Mercedes bij vertrek Hamilton'

Pierre Gasly zou bij een vertrek van Lewis Hamilton naar Mercedes gehaald kunnen worden. Na het verlies van de titel in Abu Dhabi heeft de zevenvoudig wereldkampioen nog steeds niets van zich laten horen en een vervroegd pensioen van de Engelsman is dus niet uit te sluiten. Mocht Hamilton stoppen met racen dan ziet Toto Wolff in Gasly een mooie vervanger. Althans, dat wordt gesuggereerd bij het Britse Express.

De Britse media denken dat de Fransman bij een vertrek van de 37-jarige kans zou maken op het Mercedes-stoeltje. De primaire reden is dat hij de afgelopen jaren bij AlphaTauri steevast boven het materiaal uitstijgt en dat is ook de Duitsers niet ontgaan. Gasly wil in 2023 bij een topteam rijden en Red Bull Racing lijkt met de steeds sterker wordende Max Verstappen elk jaar een minder aantrekkelijke optie te worden voor hem.

'Audi kondigt begin 2022 intrede in Formule 1 aan'

De afgelopen maanden is Audi volop betrokken geweest bij de gesprekken tussen de FIA, de FOM en motorleveranciers over het nieuwe motorreglement voor 2026. Volgens RacingNews365 heeft het Duitse autoconcern aan de FIA laten weten dat het begin volgend kalenderjaar haar plannen omtrent de Formule 1 bekend zal gaan maken. Audi zou vanaf 2026 als motorleverancier willen toetreden tot de Formule 1.

Een belangrijke voorwaarde voor die toetreding zou volgens Auto, Motor und Sport het weglaten van het MGU-H component zijn in het nieuwe 'motorentijdperk', een eis waar de overige partijen gehoor aan hebben gegeven. In de afgelopen maanden is er druk overlegd om het nieuwe motorreglement rond te krijgen en de toetreding van Audi lijkt een bevestiging dat die gesprekken zo goed als gelukt lijken te zijn.

'Szafnauer verruilt het team van Aston Martin voor Alpine'

Volgens AUTOhebdo gaat Aston Martin-teambaas Otmar Szafnauer Aston Martin verlaten om aan de slag te gaan bij Alpine. Hiermee zal de Amerikaan huidig directeur Davide Brivio vervangen, omdat Brivio de stap gaat maken naar MotoGP. Volgens de geruchten is Szafnauer populair bij de medewerkers van Aston Martin, maar zijn er problemen ontstaan tussen hem en Lawrence Stroll. De Amerikaan zou het team niet leiden zoals Stroll senior dat graag ziet.

'Petronas stopt samenwerking met Mercedes, oliegigant Aramco vervanger'

Petronas is van plan om de samenwerking met Mercedes aan het eind van dit seizoen te beëindigen, dat meldt Decalspotters.com. Al sinds 2010 is de oliemaatschappij, gevestigd in Kuala Lumpur, verbonden aan het Duitse Formule 1-team. Mercedes zal vanaf volgend seizoen volgens het medium waarschijnlijk overstappen op de Saoedische oliegigant Aramco.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws