Geruchtencircuit | 'Eerste gesprek tussen Bottas en Alfa Romeo is gevoerd'

Geruchtencircuit | 'Eerste gesprek tussen Bottas en Alfa Romeo is gevoerd'

In de Formule 1 wordt er veel gespeculeerd over transfers van teambazen en coureurs. Ook willen er nog wel eens jonge coureurs naar voren geschoven worden als potentiële vervangers voor rijders op de huidige grid. Bij het Geruchtencircuit lees je alle laatste suggesties rondom de toekomst van de Formule 1.

'Eerste gesprek tussen Bottas en Alfa Romeo is gevoerd'

Valtteri Bottas lijkt dan toch echt op weg naar de uitgang bij Mercedes. Motorsport-Total meldt dat de eerste gesprekken tussen de Fin en Alfa Romeo al gevoerd zijn. Andere kandidaten om Bottas aan te trekken als hij vertrekt bij zijn huidige werkgever zijn Williams en zelfs Red Bull Racing wordt genoemd door het Duitse medium.

Dit diagram zou Wolff naar Masi hebben gestuurd na crash Verstappen

Toto Wolff zei vlak na de botsing tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton op Silverstone dat hij een e-mail met daarin een diagram had gestuurd naar wedstrijdleider Michael Masi. De Mercedes-teambaas deed dat door middel van een radiobericht naar de wedstrijdleiding. Christian Nimmervoll, hoofdredacteur van Motorsport-Total, zegt dat diagram te hebben gezien. Hij heeft er vervolgens een 1:1 replica van gemaakt en die is onder dit bericht te vinden. Nimmervoll is een betrouwbare redacteur, maar hij heeft geen bewijs bijgeleverd.

De grafiek is enige tijd geleden ontworpen om te verduidelijken wat wel en niet mag bij inhaalmanoeuvres. Zowel voor de FIA race-commissarissen als de coureurs. Hoe het diagram moet worden toegepast op de botsing tussen Hamilton en Verstappen, staat in een ander document. Het originele diagram is op een briefje gefotografeerd en in samenspraak met de persoon van wie het diagram is verkregen, is ervoor gekozen om de foto niet te publiceren.

Uitleg van het diagram:

In het diagram wordt telkens een vraag gesteld die met "ja" of "nee" beantwoord kan worden. Bovenaan wordt gesteld: 'Wie haal ik in?' Het antwoord links is "binnen" en het antwoord rechts is "buiten". Daaronder wordt links de vraag gesteld: "Zit ik er significant naast?" Rechts wordt de vraag gesteld: "Zit ik er helemaal naast?"

Antwoord je links met "ja", dan is de uitkomst: "De bocht is van jou, mits je die kan voltooien". Antwoord je links met "nee", dan is de uitkomst: "Ga van je gas, anders ben je schuldig wanneer er contact is". Antwoord je rechts met "ja", dan is de uitkomst: "Je hebt recht op de bocht. De andere coureur moet jou ruimte geven". Antwoord je rechts met "nee", dan is de uitkomst: "Ga van je gas, anders ben je schuldig. De andere coureur heeft recht op de hele breedte van het circuit".

Bron: Formel 1 Inside mit Christian Nimmervoll

Motorsport: 'Mogelijk contact tussen Leclerc en Red Bull voor stoeltje'

Volgens de Italiaanse tak van Motorsport.com is er mogelijk contact geweest tussen het management van Charles Leclerc en Red Bull Racing. Het sportmedium meldt dat de Monegask niet helemaal tevreden is met zijn contract bij Ferrari, waarna er zou zijn geïnformeerd over het stoeltje naast Max Verstappen.

Door geruchten in de paddock dat Helmut Marko wel wat zag in 'dreamteam' Verstappen-Leclerc, heeft laatstgenoemde mogelijk geïnformeerd naar zijn mogelijkheden. 'Er wordt gesuggereerd dat er mogelijk contact is geweest met Red Bull om erachter te komen of Marko die wil voor het dreamteam echt had', stelt het sportmedium.

Ook wordt het feit dat Red Bull-rijder Sergio Perez nog niet heeft bijgetekend gebruikt als argument dat er achter de schermen meer speelt. Een overstap van Leclerc naar Red Bull in 2022 lijkt echter allesbehalve logisch, gezien de Monegask een contract heeft bij Ferrari tot en met 2024. Motorsport zegt dat hier weer exit-clausules in zitten, maar verdere bewijzen blijven uit.

'Eerste beelden van 2022-bolides vrijgegeven, presentatie in Silverstone'

Een vrij onbekend medium, LiveGP.it genaamd, zegt unieke eerste beelden te hebben van hoe de 2022-bolides eruit komen te zien. Op de Italiaanse website valt te lezen dat de Formule 1 een prototype heeft laten ontwikkelen door The Memento Group, waarmee ze de nieuwe generatie Formule 1-bolides dit jaar nog willen lanceren.

Ook wordt gemeld dat deze lancering plaats zal vinden gedurende het Grand Prix-weekend in Silverstone dit weekend. Op de onderstaande afbeelding is te zien hoe de 2022-bolide eruit zou moeten komen te zien. Omdat het een relatief onbekende bron betreft die met deze preview naar buiten gekomen is, blijft het voorlopig onduidelijk of dit ook daadwerkelijk de eerste vorm van de 2022-bolide is.

'Wolff bevestigt management van Russell overstap naar Mercedes'

Toto Wolff heeft volgens Sky Italia en F1 Insider aan het management van George Russell, waar hij zelf ook onderdeel van is, laten weten dat ze zich klaar moeten maken voor een overstap naar Mercedes. Eerder werd al bekend dat de bezetting van de Mercedes-stoeltjes op Silverstone al aangekondigd moet gaan worden.

Een komt van Russell betekent een vertrek van Bottas, gezien Lewis Hamilton vrijwel zeker in de Formule 1 blijft, en de stoeltjes bij de andere topteams aardig bezet zijn. Voor de Finse coureur is een terugkeer naar Williams, het huidige team van Russell, een van de weinige opties voor een overstap.

Staat contractverlenging Hamilton op het spel door dramaweekend in Monaco?

De Italiaanse tak van Motorsport.com weet te melden dat de contractverlenging van Lewis Hamilton bij Mercedes mogelijk op het spel staat. Dat zou komen door het dramaweekend dat de coureur met zijn team heeft gehad tijdens de afgelopen Grand Prix in Monaco. Hoewel alles na de Grand Prix van Spanje soepel leek te gaan, is dat volgens het medium nu volledig omgeslagen.

Een bron uit Duitsland, die vermoedelijk dichtbij de top van Mercedes staat, meldde aan het Italiaanse site dat er onrust was ontstaan binnen de organisatie van het team na de race van afgelopen weekend. Ook zou het te maken hebben met de haast die teambaas Toto Wolff zou hebben om het contract te verlengen. Hamilton zou weliswaar ook graag willen verlengen, maar over een rol na zijn Formule 1-carrière zijn de twee nog niet tot een overeenkomst gekomen. Naast de Grand Prix van Monaco zijn dat dus ook redenen waardoor een verlenging nog even op zich laat wachten.

'Doorgang van vier GP's onzeker, F1 nu al bezig met alternatieven'

Het is nog hoogst onzeker dat de Grands Prix van Singapore en Japan dit jaar wel doorgaan. Zo meldt de Nederlandse tak van Motorsport.com dat de Formule 1 achter de schermen zelfs al bezig is met het regelen van plaatsvervangende locaties. Het zou gaan om Mugello in Italië en de Nürburgring in Duitsland. Op deze twee banen werd vorig jaar ook al geracet wegens annuleringen door de coronacrisis.

Ook is het nog niet zeker of de Grands Prix van Mexico, Brazilië en Australië kunnen doorgaan. Daarom zou er worden gekeken naar alternatieve races in de Verenigde Staten en opnieuw in Bahrein. De kans bestaat dat het iconische Indianapolis misschien wel terugkeert op de kalender als plaatsvervangende Grand Prix als die van Mexico en/of Brazilië niet door kunnen gaan. Voor Australië zou het Outer Circuit van Bahrein een vervanger kunnen zijn. Hier werd vorig jaar ook al gereden tijdens de Grand Prix van Sakhir. Deze werd toen op spectaculaire wijze gewonnen door Sergio Pérez.

Krijgen we in 2022 een Grand Prix in St. Petersburg?

Er bestaat een kans dat de Grand Prix van Rusland van 2022 niet in Sochi zal plaatsvinden. Zo ging eerder het gerucht rond dat de race zal worden verplaatst naar het circuit van Igora Drive in St. Petersburg. Het werd zelfs versterkt door een antwoord op een vraag van iemand op het Twitter-account van Sirius, het federale grondgebied van Sochi. Eén van de Twitteraars van het account bevestigde dat het inderdaad het geval was dat de Russische Grand Prix zou verhuizen, maar in 2023 weer zou terugkeren in Sochi.

Deze twee is echter al verwijderd en een woordvoerder heeft tegenover Championat laten weten dat er helemaal niks van klopt. Volgens de woordvoerder zou het gaan om verkeerde informatie. De Grand Prix van Rusland zou 'gewoon' in Sochi blijven. Toch is het opvallend dat de Twitteraar deze informatie tot zijn of haar beschikking had en dat zomaar naar buiten bracht. Wij houden u op de hoogte over verdere ontwikkelingen.

Daily Mail: 'Bottas wellicht voor het einde van het seizoen ontslagen'

Valtteri Bottas kan voor het einde van het seizoen al de laan uit gestuurd worden bij Mercedes, melden het AD en het Engelse Daily Mail. Volgens een anonieme engineer van het team begint men het vertrouwen in de Fin te verliezen. 'Er is wat onrust in de fabriek', zou de bron hebben gezegd. 'Hij kan het niet, wat nog duidelijker werd toen hij naast George Russell reed in Bahrein vorig jaar.' Russell zou ook de logische opvolger van Bottas moeten zijn.

Plooij en Sky Italia: 'Binotto maakt het seizoen niet af'

In de uitzending van Ziggo Sport komt Jack Plooij met opvallend nieuws. Bij navraag aan de collega's bij Sky Italia, blijkt dat de druk op Mattia Binotto steeds groter wordt. Volgens Plooij zeggen de Sky-journalisten dat het bestuur met veel interesse kijkt naar de situatie rond Binotto. Als de prestaties dit seizoen uitblijven, zou het volgens hen zelfs zo kunnen zijn dat de teambaas het seizoen niet mag afmaken. De vervanger lijkt overigens al gevonden, volgens Plooij zou Fréderic Vasseur worden gezien als de gedoodverfde vervanger van de huidige teambaas.

 'Turkije vervangt Canadese GP op Formule 1-kalender'

Volgens gerenommeerd Formule 1-jounalist gaat het gerucht rond dat Turkije mogelijk de Grand Prix van Canada zal vervangen dit jaar. Al eerder berichtte F1Maximaal over mogelijke problemen voor het doorgaan van de race in Montreal. Dat zou gaan om een financiële compensatie die de organisatie van het evenement mogelijk niet zou krijgen van de Canadese regering. Daarom schakelt de Formule 1 volgens Saward door en staat Turkije mogelijk al klaar als mogelijke vervanger.

'Oud Ferrari-teambaas mogelijk naar Aston Martin als adviseur'

Als we gerenommeerd Formule 1-journalist Fritz-Dieter Rencken moeten geloven, lijkt het erop dat Aston Martin wederom een nieuwe medewerker zal toevoegen aan het team. Het zou gaan om Marco Mattiacci die in 2014 nog teambaas was van Ferrari. Bij Aston Martin zou hij de rol van een adviseur vervullen. Meer is nog niet bekend, maar F1Maximaal houdt u op de hoogte.

'Volkswagen stapt in 2025 in Formule 1 met Porsche en/of Audi'

Volgens het relatief onbekende CAR Magazine is de kogel door de kerk: Volkswagen ziet toekomst in de Formule 1 en sluit zich aan bij de huidige fabrikanten. Dit doen ze onder de naam Porsche en/of Audi. 'Wegens het budgetplafond en de aankomende reglementswijzigingen gaat dit naar alle waarschijnlijkheid gebeuren', meldt het Britse autosportmedium.

'Porsche neemt al deel aan de werkgroep van de FIA's motorafdeling en zijn betrokken bij de gesprekken over de reglementen vanaf 2025. Er wordt gesuggereerd dat ze zeer actief meedenken en vaak vol ideeën deelnemen aan de gesprekken', aldus correspondent Tom Clarkson. De introductie van biobrandstoffen, en een groter aandeel van elektrisch vermogen in de nieuwe motorenformule, zou de sport nog aanlokkelijker maken voor het Duitse autoconcern.

'Gasly praat met Alpine over samenwerking vanaf 2022'

Pierre Gasly zou met Alpine in gesprek geweest zijn. Dit wordt gesuggereerd door een twitteraccount dat verder niet toelicht hoe deze informatie verkregen is. De Fransman zou door de Franse renstal geambieerd worden als coureur vanaf volgend seizoen, naar alle waarschijnlijkheid zou Esteban Ocon dan plaats moeten maken voor de enkelvoudig Grand Prix-winnaar.

Wel wordt er als kanttekening bij gezet dat het eventuele aantrekken van de AlphaTauri-man afhankelijk is van hoe goed de heren van de eigen academie het doen. Zo zijn er enkele talenten, waaronder Guanyu Zhou en Christiaan Lundgaard, die al een tijdje op de deur kloppen en maar al te graag hun debuut zouden maken voor Alpine in 2022.

'Russell vervangt Grosjean als directeur van de GPDA'

Drivetribe, dat Romain Grosjean citeert uit een livestream, heeft aangegeven dat George Russell zijn gewenste opvolger is bij de Grand Prix Drivers' Association. Het motorsportorgaan, via welke de Formule 1-coureurs hun zorgen kunnen uiten omtrent thema's in de sport, kende de Fransman tot zijn vertrek uit de Formule 1 als uitvoerende kracht, nu zou de Brit zijn plaats dus in gaan nemen.

Als dit inderdaad de gang van zaken is, kan dit verbazend genoemd worden. Russell is namelijk een van de jongste coureurs van de grid, met slechts twee jaar Formule 1-ervaring. Doorgaans worden rijders aangesteld met iets meer tijd in de sport. Zo is Sebastian Vettel al jaren actief als codirecteur van de GPDA en bekleedt voormalig Formule 1-coureur Alexander Wurz al lang een rol als voorzitter.

Ferrari SF21 mogelijk gelekt, is dit hoe de auto eruit zal zien?

De nieuwe Ferrari SF21, die over iets minder dan een uur zal worden gepresenteerd, lijkt mogelijk te zijn uitgelekt. Dit Instagram-account deelt namelijk beelden van wat wellicht de nieuwe auto is. De beelden zijn hieronder te vinden

Is dit de nieuwe Formule 1-safety car van Aston Martin?

Het is al even bekend dat Aston Martin vanaf 2021 zal dienen als leverancier aan de Formule 1 van de safety car, maar vooralsnog hebben we geen beelden gezien. Vandaag lijkt dat te veranderen, met het uitlekken van een reeks foto's die de safety car (Vantage) alsmede de doktersauto (DBX) laten zien. De kiekjes zouden zijn geschoten op het circuit van Silverstone.

'Hamilton verliest vertrouwde manager vlak voor 2021-seizoen'

Volgens The Daily Mail raakt Lewis Hamilton vlak voor het 2021-seizoen zijn vertrouwde manager kwijt. Marc Hynes, zoals de 43-jarige zakenman heet, nam voor de zevenvoudig wereldkampioen zakelijke voorstellen op zich en boog zich over de logistieke aspecten van Hamiltons leven. Het duo is naar verluidt op goede voet uit elkaar gegaan.

Het nieuws van het vertrek van Hamiltons vertrouwenspersoon komt minder dan een maand nadat Hamilton bijtekende bij Mercedes, maar enkel voor het 2021-seizoen. Hynes heeft geen rol gespeeld in de contractonderhandelingen, Hamilton deed deze zelf. Een bron die dicht bij Hamilton staat, meldde het volgende: 'Marc gaat andere mogelijkheden binnen de motorsport nastreven en Lewis wenst hem het beste. Hij is dankbaar voor de steun die hij de afgelopen vijf jaar gekregen heeft.'

'Perez strijkt bij Red Bull Racing 5 miljoen per jaar op'

Volgens het Britse The Sun gaat Sergio Perez in zijn nieuwe rol bij Red Bull Racing zo'n vijf miljoen per jaar verdienen. Mocht dit waar zijn, dan zit hij daarmee ongeveer op een vierde van het salaris van Max Verstappen. Overigens zal Red Bull dit volledige bedrag niet over hoeven maken. Met de sponsoring die Carlos Slim met zich meebrengt wordt er deels gecompenseerd voor de verdiensten van de Mexicaan.

Geruchten Williams-deal met Rich Energy worden steeds sterker

Steeds meer journalisten en andere bronnen geloven in een terugkeer van Rich Energy naar de Formule 1. Het Britse energieblikjesmerk kondigde in ieder geval zelf al de terugkeer aan op Twitter. Komende week zou er meer bekend worden gemaakt, maar veel denken dat men met Williams in zee gaat. Op Twitter circuleren er al meerdere (gefotoshopte, red.) versies rond van een Williams-auto met stickers van Rich Energy.

'Hamiltons nieuwe contract kan goed nieuws zijn voor Russell'

Zoals wij eerder deze week berichtten lijkt het erop dat er snel nieuws zal komen over de contractverlenging van Lewis Hamilton bij Mercedes. Hij heeft blijkbaar een eenjarig contract ondertekend met een optie voor een tweede. Vandaag komt naar buiten in het Britse Express dat deze contractverlenging goed nieuws zal zijn voor Valtteri Bottas én George Russell.

Door de korte verlenging van het contract staat Bottas niet onder druk om te presteren uit angst om zijn zitje te verliezen aan Russell. De laatstgenoemde lijkt juist eerder de vervanger van Hamilton te worden wanneer de zevenvoudig wereldkampioen ermee stopt. Zo schijnt er licht aan het einde van de tunnel voor Russell die dan eindelijk zijn droom kan waarmaken om te rijden voor Mercedes.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Ondertussen in de F1 | Verstappen dit weekend in actie met Team Redline aan de 24uur van Spa

Tussen al het belangrijke nieuws kun je tijdens een Grand Prix-weekend best wat dingetjes missen. Geen nood, F1Maximaal houdt...

Nieuwe reglementen dwarsbomen Mercedes: 'Hadden we kunnen voorkomen'

Toto Wolff ziet zijn team dit jaar ongebruikelijke fouten maken. Mercedes heeft een aantal keer wat steken laten vallen dit s...

Schumacher: 'Verstappen is geen angsthaas, die neemt in de toekomst geen gas terug'

Ralf Schumacher is van mening dat Max Verstappen niet anders gaat rijden na de crash in Silverstone. De voormalig Formule 1-c...

Horner onthult: 'Stoel Verstappen brak bij impact na crash'

Christian Horner heeft een kleine week na het ongeluk van Max Verstappen in de Grand Prix van Groot-Brittannië een boekje ope...

Verstappen over nieuwe regels: 'Niet erg om 3 seconden langzamer te gaan'

Max Verstappen denkt dat de nieuwe regels voor 2022 helemaal niet zo streng zijn als ze lijken. De coureur gelooft dat er in...

Waarom inhaalacties in Copse wél kunnen, maar die van Hamilton op Verstappen flopte

De poging tot een inhaalactie van Lewis Hamilton op Max Verstappen in Copse, en het vervolgens veroorzaken van een ongeval, h...

Russell naar Mercedes niet zeker: 'Zolang Hamilton daar zit, blijft hij bij Williams'

Het heeft er alle schijn van dat George Russell na drie jaar in dienst van Williams in 2022 de overstap zal maken naar het fa...

F1 in het kort | Steiner: 'Schumacher heeft nog niet getekend, maar er zijn afspraken gemaakt'

In de rubriek 'F1 in het kort' houdt F1Maximaal u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport d...

Albon: 'Ik leer veel van Verstappen en Perez over de auto'

Alexander Albon geeft aan veel te leren van zijn seizoen als reservecoureur bij Red Bull Racing. Niet alleen de 2021-bolide h...

Horner baalt nog steeds van crash Verstappen: 'Hamilton was de agressor'

Christian Horner ziet dat Lewis Hamilton zijn gelijke heeft gevonden in Max Verstappen. In een interview met The Race laat de...

Lees meer

Net binnen

Sainz: 'De McLaren is het moeilijkst om in te halen'

Carlos Sainz heeft een ietwat frustrerend weekend achter de rug in zijn Ferrari. Hij moest uiteindelijk genoegen nemen met de...

Ondertussen in de F1 | Verstappen dit weekend in actie met Team Redline aan de 24uur van Spa

Tussen al het belangrijke nieuws kun je tijdens een Grand Prix-weekend best wat dingetjes missen. Geen nood, F1Maximaal houdt...

F1 in het kort | Steiner: 'Schumacher heeft nog niet getekend, maar er zijn afspraken gemaakt'

In de rubriek 'F1 in het kort' houdt F1Maximaal u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport d...

Roy Nissany: 'Formule 1 behalen is moeilijk, maar ik doe er alles voor!'

Tijdens de eerste vrije training op Circuit Paul Ricard mocht Formule 2-coureur Roy Nissany plaatsnemen in de Williams van Ge...

Horner baalt nog steeds van crash Verstappen: 'Hamilton was de agressor'

Christian Horner ziet dat Lewis Hamilton zijn gelijke heeft gevonden in Max Verstappen. In een interview met The Race laat de...

Lees meer