Geruchtencircuit | 'Elkann om de tafel met Leclerc, Ferrari geeft garanties over binnenhalen prominente ingenieurs' Geruchtencircuit
Geruchtencircuit

Geruchtencircuit | 'Elkann om de tafel met Leclerc, Ferrari geeft garanties over binnenhalen prominente ingenieurs'

Geruchtencircuit | 'Elkann om de tafel met Leclerc, Ferrari geeft garanties over binnenhalen prominente ingenieurs'

In de Formule 1 wordt er veel gespeculeerd over transfers van teambazen en coureurs. Ook willen er nog wel eens jonge coureurs naar voren geschoven worden als potentiële vervangers voor rijders op de huidige grid. Bij het Geruchtencircuit lees je alle laatste suggesties rondom de toekomst van de Formule 1.

Maandag 22 mei: 

'Elkann om de tafel met Leclerc, Ferrari geeft garanties over binnenhalen prominente ingenieurs' 

John Elkann heeft het momenteel druk bij Ferrari. De CEO van het Italiaanse merk lijkt in gesprek te zijn met Lewis Hamilton en de Amerikaan is momenteel in Maranello om verschillende vergaderingen te houden. Een contractverlenging van Charles Leclerc lijkt één van de punten op de agenda en deze verlenging lijkt ook dichterbij te komen, stelt Formu1a.uno. De Monegask heeft samen met Carlos Sainz wel de garantie gekregen dat Ferrari prominente namen aan het technische team gaat toevoegen, maar wie dat zijn, is nog niet duidelijk. Hierdoor laat Ferrari Laurent Mekies ook niet makkelijk gaan, zeker omdat er geen ingenieurs van Red Bull Racing komen.

Maandag 22 mei: 

'Elkann in gesprek met Hamilton: Ferrari wil coureur met megacontract verleiden'

Eddie Jordan hoopt dat Lewis Hamilton zijn Formule 1-loopbaan afsluit bij het team van Ferrari en als het aan John Elkann ligt, dan gaat dat ook gebeuren. Volgens de Daily Mail onderhouden de CEO van Ferrari en de zevenvoudig wereldkampioen contact en wil de Amerikaan Hamilton verleiden met een megadeal. Ferrari zou namelijk een contract van veertig miljoen pond (46 miljoen euro) willen opstellen en als het nodig is, wil het team zelfs meer bieden. Voor Hamilton speelt geld echter geen rol, maar mocht de grote update van Mercedes niet werken, dan zou een overstap overwogen worden. Dan komt de Brit naast Charles Leclerc te rijden en moet Carlos Sainz op zoek naar een andere werkgever.

Zondag 14 mei: 

'Seidl wil Vettel verleiden voor terugkeer, Sainz ook op lijstje Audi'

Andreas Seidl wil voor 2026 Sebastian Vettel zien te verleiden om terug te komen naar de Formule 1, meldt het Zwitserse Blick. Audi hecht veel waarde aan het Duitse DNA en daar hoort dan ook een coureur bij uit Duitsland. Het is echter wel zeer de vraag of Vettel trek heeft in een terugkeer. Mocht de poging van Seidl onsuccesvol blijken, dan gaat Audi mogelijk voor Carlos Sainz. De Spanjaard werd al eerder gelinkt aan Audi mede door het feit dat zijn vader al jaren aan het Duitse merk is gelinkt.

Zaterdag 13 mei:

'Alpine overweegt Ferrari-coureur Sainz'

Alpine-CEO Laurent Rossi toonde zich afgelopen week uitermate kritisch op de prestaties van zijn Formule 1-team. Het leidde onder andere tot geruchten over Mattia Binotto als nieuwe teambaas, maar de Spaanse krant El Nacional deelt nu een nieuw gerucht met de wereld. Volgens het Spaanse medium zou landgenoot Carlos Sainz overwogen worden als coureur. Sainz kwam eerder al voor Renault uit, en zou ofwel Esteban Ocon, ofwel Pierre Gasly moeten vervangen. Volgens El Nacional is Ocon niet de verwachte leider en is ook Gasly absoluut geen topcoureur.

Donderdag 11 mei: 

'Ontevreden Alpine sprak met Binotto over rol als teambaas'

Het team van Alpine is volgens Formu1a.uno in een zoektocht naar een nieuwe teambaas uitgekomen bij Mattia Binotto. Laurent Rossi heeft zijn ontevredenheid in het team en Otmar Szafnauer duidelijk gemaakt, waardoor het niet uitgesloten is dat de Amerikaan vervangen zal worden. Alpine heeft al een aanbod neergelegd bij Binotto, maar deze heeft de voormalig Ferrari-teambaas van tafel geveegd. Dat betekent overigens niet dat er geen overeenkomst gesloten zal worden. Ook Eric Boullier zou op de radar staan van Alpine.

Dinsdag 9 mei: 

'Alpine en Amerikaanse autodealer bespraken in Miami mogelijke overname F1-team'

Het is niet uitgesloten dat het team van Alpine overgenomen gaat worden door de Amerikaanse autodealer AutoNation, schrijft Motorsport-Total. Renault blijft voorlopig het team financieren, maar er zijn de afgelopen weken geruchten geweest dat er nieuwe investeringen van externe partijen zouden kunnen komen. 'De speculaties namen toe tijdens het Grand Prix-weekend in Miami nadat AutoNation een sponsorovereenkomst met Alpine had aangekondigd. Er wordt gesuggereerd dat de eenmalige samenwerking een voorbode zou kunnen zijn van een overname het team, en het was geen toeval dat Alpine CEO Laurent Rossi en Renault CEO Luca de Meo allebei in Miami waren.'

Zaterdag 22 april:

'Ferrari neemt tweetal Red Bull-teamleden over voor 2024'

Ferrari heeft twee ingenieurs van Red Bull Racing weten over te halen voor een overstap naar Maranello, zo schrijft Corriere dello Sport zaterdagochtend. Het is onbekend om welke teamleden van Red Bull het gaat, maar wat vaststaat, is dat ze vanaf 2024 werkzaam zijn voor het Italiaanse topteam. Het tweetal is momenteel nog met betaald verlof en mogen om die reden nog niet in dienst treden bij Ferrari.

Naast het feit dat het onbekend is wie Ferrari heeft aangenomen, is het volgens de Italiaanse krant ook nog maar de vraag hoe groot de invloed van het tweetal zal zijn. De afgelopen drie jaar heeft de Scuderia namelijk al zo'n dertig mensen overgenomen van teams als Red Bull en Mercedes. 'En het is niet zo dat het de problemen heeft opgelost', aldus Corriere dello Sport.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws