GP Sakhir

De Grand Prix van Sakhir is een race die in 2020 op 6 september verreden werd. Het was daarmee de op één na laatste Grand Prix van het seizoen. Check de volledige F1-kalender. Op de aangepaste lay-out van Bahrain International Circuit kwamen de coureurs in actie komen, na de Grand Prix van Bahrein een week eerder al verreden te hebben op het oorspronkelijke ontwerp.

Bahrain International Circuit

De Grand Prix van Sakhir zal verreden worden op het buitenste deel van het circuit. Dit aangepaste circuit kent vooral veel lange rechte stukken en kent een lengte van slechts 3.543 kilometer. Om te compenseren voor de korte ronden, worden er maar liefst 87 ronden gereden. De rondetijden zullen in de kwalificatie zeker en vermoedelijk in de race ook onder de minuut zitten.

Het alternatieve circuit werd aangedaan door de Formule 1 omdat door het coronavirus enkele wedstrijden wegvielen. Ter compensatie besloot de sport een tweeluik te organiseren in het landje in het Midden-Oosten. Zo werden de risico's op COVID-19-infecties geminimaliseerd, terwijl de F1 dat jaar nog steeds aan een zeventien koppige kalender kon komen.

GP Sakhir nieuws