GP vietnam

De Grand Prix van Vietnam wordt in 2020 gereden op het Hanoi Street Circuit. Het is voor het eerst dat er een Grand Prix in Vietnam wordt gehouden. De Vietnamese Grand Prix werd al in november 2018 aangekondigd en is daardoor de eerste nieuwe race onder het eigendom van Liberty Media. Het zal de derde race van het seizoen 2020 worden, na de GP Vietnam gaat het kampioenschap verder naar China. 

Deze pagina gaat verder onder het nieuws

Eerste race op Hanoi Street Circuit

Er zal gedeeltelijk gereden worden over de straten van de stad Hanoi. Ondanks dat het een semi-stratencircuit is, zal de gemiddelde snelheid naar verwachting hoog zijn. Het opvallendste is de twee rechte stukken die voor een gedeelte parallel naast elkaar zijn op het 5,6 kilometer lange circuit. Met name het tweede rechte stuk zal de topsnelheid hoog liggen, de CEO van de Vietnam GP verwacht een topsnelheid van 335 km/h. 

Het circuit is ontworpen door Hermann Tilke, die verantwoordelijk is voor het ontwerp van vele Formule 1-circuit. De laatste sectie in Hanoi is een combinatie van in elkaar vloeiende bochten, vergelijkbaar met het circuit van Suzuka. In dit soort bochtencombinaties was met name Red Bull de laatste jaren zeer sterk, als de Honda-krachtbron voldoende vermogen kan brengen zou dit een gunstig circuit kunnen zijn voor Max Verstappen. 

Layout Hanoi Street Circuit

GP vietnam
undefined

Tijdschema in Vietnam

Het oorspronkelijke tijdsschema voor 2020 zag er als volgt uit. Vanwege de verplaatsing van diverse Grands Prix vanwege het coronavirus laten de herziene tijden nog even op zich wachten.

3 april 06.00u - Eerste vrije training Grand Prix van Vietnam 2020

3 april 10.00u - Tweede vrije training Grand Prix van Vietnam 2020

4 april 07.00u - Derde vrije training Grand Prix van Vietnam 2020

4 april 10.00u - Kwalificatie Grand Prix van Vietnam 2020

5 april 09.10u - Race Grand Prix van Vietnam 2020

Verstappen in Vietnam

Voor alle coureurs zal de Grand Prix van Vietnam in 2020 de eerste keer zijn dat ze op het circuit racen, dus ook voor Max Verstappen. Hoewel het Hanoi stratencircuit een mix is van vele soorten bochten, lijkt topsnelheid van cruciaal belang te gaan worden gezien de lange rechte stukken. Het zal afhangen van het aantal PK's dat de Honda-motor voort kan brengen, of Verstappen hier een goede kans maakt. 

Ronde in de simulator in Vietnam

[social-post platform="youtube" id="8NBdG612AE8"]

GP vietnam nieuws