GP Zeventigjarig bestaan

In 2020 vond er eenmalig een extra race plaats op het circuit van Silverstone. Deze luisterde naar de naam 'Grand Prix van het Zeventigjarig bestaan', ter ere van de zeventigste verjaardag van de Formule 1. De wedstrijd werd verreden op zondag 9 augustus 2020 en was de vijfde race van het door corona geteisterde 2020-seizoen.

Geschiedenis GP van het Zeventigjarig bestaan

Door de coronacrisis zijn tal van races die op de oorspronkelijke kalender van 2020 stonden afgelast. De Formule 1 was zodoende dringend op zoek naar gegadigden die de gaten wilden invullen. Silverstone was één van de circuits die open stond voor het organiseren van meerdere wedstrijden. En zo geschiedde.

Bij de bekendmaking van de eerste acht races van het seizoen werd duidelijk dat de Formule 1 twee keer Groot-Brittannië aan zal doen. Gezien er officieel aan een Grand Prix van Groot-Brittannië is, luister de eenmalige tweede race op Silverstone naar de naam 'Grand Prix van het Zeventigjarig bestaan'. In 1950 werd namelijk de allereerste Formule 1-wedstrijd op het voormalige vliegveld verreden. Na 2020 verdwijnt de GP met die specifieke naam weer van de kalender.

Circuit Silverstone

Het historische Circuit Silverstone ligt in Northamptonshire, in de gelijknamige plaats Silverstone. De was oorspronkelijk een trainingsvliegveld voor Britse bommenwerpers in de Tweede Wereldoorlog, maar werd hierna omgebouwd tot een circuit. Silverstone is één van de langere circuits van de kalender met een lengte van 5.89 kilometer. De snelste tijd staat op naam van Lewis Hamilton met een 1:27.369.

Layout Circuit Silverstone

GP Zeventigjarig bestaan
undefined

Tijdschema GP van het Zeventigjarig bestaan 2020

In juli wordt de historische Grand Prix weer verreden in het Britse Silverstone. Met slechts een uur tijdverschil met Nederland kennen we bij deze Grand Prix normale tijden, net als de races hiervoor en hierna: we zijn immers in Europa, dus de races zullen overdag te volgen zijn. Onderstaande tijden zijn de voorlopige starttijden van de sessies, de daadwerkelijke tijden kunnen afwijken vanwege het coronavirus.

7 augustus 12.00u - Eerste vrije training Grand Prix van het Zeventigjarig bestaan 2020

7 augustus 16.00u - Tweede vrije training Grand Prix van het Zeventigjarig bestaan 2020

8 augustus 13.00u - Derde vrije training Grand Prix van het Zeventigjarig bestaan 2020

8 augustus 16.00u - Kwalificatie Grand Prix van het Zeventigjarig bestaan 2020

9 augustus 16.10u - Grand Prix van het Zeventigjarig bestaan 2020

GP Zeventigjarig bestaan nieuws