Like ons!

Grand Prix van Azerbeidzjan 2019

De Grand Prix van Azerbeidzjan 2019 wordt opnieuw in het laatste weekend van april verreden. De F1-directie heeft voor 2019 besloten om de kalender een week eerder te laten beginnen en een week langer te laten doorgaan. Hierdoor zitten er wat meer rustweken in het seizoen, met name fijn bij de Grands Prix op verschillende continenten. De Grand Prix van Azerbeidzjan 2019 wordt op 28 april verreden. Voor de andere data van de GP's, bekijk de kalender van 2019.

Net als andere jaren wordt er gereden op het Baku City Circuit. Afgelopen seizoen werd de race gewonnen door Lewis Hamilton, die in Azerbeidzjan zijn eerste overwinning van 2018 pakte. Max Verstappen haalde de eindstreep niet, evenals teamgenoot Daniel Ricciardo. De twee raakten elkaar tijdens een gevecht op de baan, waardoor het voor zowel de Nederlander als de Australiër einde oefening bleek. In de kwalificatie deed Verstappen het relatief goed met een vijfde plaats, op het circuit dat de Red Bull totaal niet ligt wegens het lange rechte stuk. De Nederlander gaf net geen halve seconde toe op Sebastian Vettel, die van pole position mocht starten. 

Samenvatting Grand Prix Azerbeidzjan 2018

Video circuit info Baku City Circuit

Het circuit is 6,0 kilometer lang en wordt tegen de klok in verreden. Het circuit telt in totaal twintig bochten. De layout kun je hier terug vinden

Naar boven