Like ons!

De Grand Prix van Canada van 2019 wordt opnieuw in het tweede weekend van juni verreden. De Grand Prix van Canada 2019 wordt op 9 juni verreden, als buitenbeentje tussen de Europese Grand Prix van Monaco en de Grand Prix van Frankrijk in. Voor de data van de andere GP's, bekijk hier de kalender van 2019.

Net als andere jaren wordt er gereden op het Circuit Gilles Villeneuve. Afgelopen seizoen werd de race gewonnen door Sebastian Vettel, die daarmee zijn derde Grand Prix-overwinning van het seizoen wist te behalen. Eerder dat jaar schreef hij ook al de Grand Prix van Australië en die van Bahrein op zijn naam.

Max Verstappen wist in Canada zijn eerste podium van het seizoen binnen te slepen. De Nederlander eindigde als derde, één seconde achter Valtteri Bottas en ruim twaalf seconden voor teamgenoot Daniel Ricciardo. Verstappen begon de Grand Prix vanaf de derde plek, na een zeer sterke kwalificatie op het circuit Gilles Villeneuve.

Samenvatting Grand Prix Canada 2018

Video circuit info Circuit Gilles Villeneuve

Het circuit is 4,36 kilometer lang en wordt met de klok mee verreden. Het circuit telt in totaal veertien bochten. De layout kun je hier terug vinden

Naar boven