Like ons!

De Grand Prix van Frankrijk zal dit jaar verreden worden in het vierde weekend van juni. De Grand Prix van Frankrijk zal plaatsvinden op 23 juni, twee weken na de Grand Prix van Canada. Voor de data van de andere GP's, bekijk hier de kalender van 2019.

In 2018 keerde de Grand Prix van Frankrijk terug, voor het eerst sinds 2008. De Grand Prix werd verreden op het Circuit Paul Ricard. Lewis Hamilton won de Grand Prix van Frankrijk in 2018, het was zijn derde overwinning van het jaar. Hij wist in Azerbeidzjan en ook in Spanje als snelste over de streep te komen. 

Max Verstappen behaalde op het Circuit Paul Ricard een nette tweede positie, hij moest alleen de Brit voor zich dulden. Verstappen wist zich als vierde te kwalificeren en kende een sterke race. Teamgenoot Daniel Ricciardo kwam niet verder dan een vierde plek. Het duo werd gescheiden door Kimi Raikkonen. 

Samenvatting Grand Prix van Frankrijk 2018

Video circuit info Circuit Paul Ricard

Bekijk hier Lewis Hamilton's pole lap vorig jaar op het Circuit Paul Ricard

Het circuit is 5,80 kilometer lang en wordt met de klok mee verreden. Het circuit telt in totaal tien bochten en wordt gezien als een power-circuit. De layout kun je hier terugvinden.

Naar boven