Like ons!

De Grand Prix van Monaco 2019 wordt opnieuw in het laatste weekend van mei verreden. De Grand Prix van Monaco 2019 wordt op 26 mei verreden. Voor de andere data van de GP's, bekijk de kalender van 2019.

Net zoals in voorgaande jaren wordt er in 2019 gereden op het prestigieuze Circuit de Monaco. Afgelopen seizoen werd de race gewonnen door Daniel Ricciardo, die daarmee zijn tweede Grand Prix-overwinning van het seizoen wist te behalen. Eerder schreef de Australiër ook al de Grand Prix van China op zijn naam.

Max Verstappen wist de eindstreep uiteindelijk als negende te passeren, op nog geen halve seconde achter Nico Hülkenberg. Verstappen moest de race vanuit de pitlane beginnen, nadat hij in de derde vrije training zijn bolide in de muur parkeerde. De schade kon niet op tijd gerepareerd worden en de kwalificatie kwam te snel voor de Nederlander.

Banden tijdens de Grand Prix van Monaco in 2019

Tijdens de Grand Prix van Monaco zal Pirelli voor het eerst dit seizoen de allerzachtste band meenemen. De Italiaanse bandenfabrikant neemt de C3, de C4 en de C5 band mee, waarvan de C5 de zachtste band is. De C3 zal wit worden gekleurd, de C4 krijgt een gele kleur en de zachtste compound wordt gekenmerkt door de kleur rood. 

Samenvatting Grand Prix Monaco 2018

Video circuit info Circuit de Monaco

Het circuit is 3,3 kilometer lang en wordt met de klok mee verreden. Het circuit telt in totaal negentien bochten. De layout kun je hier terug vinden

Naar boven