Like ons!

Grand Prix van Australië 2019

De Grand Prix van Australië 2019 wordt een week eerder verreden dan normaal. De F1-directie heeft voor 2019 besloten om de kalender een week eerder te laten beginnen en een week langer te laten doorgaan. Hierdoor neemt het seizoen met twee weken toe en eindigt het voor het eerst sinds tijden weer in december. De Grand Prix van Australië 2019 wordt op 17 maart verreden. Voor de andere data van de GP's, bekijk de kalender van 2019.

Net als andere jaren wordt er gereden op Albert Park. Afgelopen seizoen werd de race gewonnen door Sebastian Vettel, die daarmee meteen de aanval opende op Lewis Hamilton in de strijd om de wereldtitel. Max Verstappen finishte als zesde en maakte een spin tijdens de race toen hij de RB14 verloor in de chicane. In de kwalificatie deed Verstappen het wel beter op het circuit, dat Red Bull Racing traditioneel slecht ligt. Hij eindigde zaterdag in de kwalificatie voor de GP van Australië op zeven tiende van de pole tijd, terwijl hij het jaar ervoor nog anderhalve seconde moest toegeven op de snelste coureur in de kwalificatie. 

Samenvatting Formule 1 Australië 2018

Video circuit info Albert Park

Het circuit is 5,7 kilometer lang en de bochten worden betiteld door bekende rijders. Zo is er Stewart-bocht, de Ascari, de Prost etc. Er zitten in totaal zestien bochten in het circuit van Albert Park. De layout kun je hier terug vinden

Opening van 2019 met nieuwe bolides

De teams hebben inmiddels hun nieuwe bolides gepresenteerd waarmee ze de eerste race in Australië gaan rijden. Max Verstappen en zijn nieuwe teamgenoot Pierre Gasly stappen dan in hun RB15, waar Sebastian Vettel met zijn nieuwe kompaan Charles Leclerc het met de SF90 moeten doen. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas wordt geacht het waar te gaan maken in de W10.

Naar boven