Update | De Vries nieuwsgierig naar IndyCar: 'Je weet niet wat je te wachten staat' IndyCar
IndyCar

Update | De Vries nieuwsgierig naar IndyCar: 'Je weet niet wat je te wachten staat'

Update | De Vries nieuwsgierig naar IndyCar: 'Je weet niet wat je te wachten staat'

Formule E-coureurs Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne gaan volgende maand een testrit rijden voor IndyCar op Sebring International Raceway. Vandoorne, voormalig Formule 1-McLaren coureur, krijgt op 6 december de kans om in de Arrow McLaren SP te rijden. De Vries krijgt diezelfde dag de kans om voor de Indianapolis 500 winnende Meyer Shank Racing te rijden.

'Hij is een opvallende verschijning', zegt Mike Shank, oprichter en mede-eigenaar van Meyer Shank Racing, tegen Autosport.com. 'We kijken altijd naar de toekomst, wat onze huidige rijders situatie ook is. We houden in de gaten wie er is, wie het goed doet en denken na over wat er nodig is.' Shank noemt de Vries een rockster. Hij valt volgens hem echt op. 'Hij is Formule E-kampioen en ook Formule 2-kampioen.'

Shank: 'We weten dat beiden goede coureurs zijn'

Toch weet Shank nog niet zeker of de Vries een optie voor Meyer Shank Racing is. 'Ik weet niet of hij een mogelijkheid voor ons is, maar als we verder gaan, willen we onszelf wel indekken.' Shank ziet de Vries wel in de IndyCar rijden. 'We willen gewoon zien waar hij toe in staat is. Daarom hebben we deze test al een tijdje gepland staan.' Shank is ook benieuwd hoe de Vries zich verhoudt tegenover Vandoorne. De twee rijden samen voor het Mercedes Formule E-team. 'We weten wel dat beiden goede coureurs zijn.'

'Het is wel toevallig dat de man die we vandaag hebben aangekondigd de teamgenoot is van Vandoorne', zegt Shank. Meyer Shank Racing heeft Tom Blomqvist aangekondigd als coureur voor het IMSA-team. Blomqvist is de teamgenoot van Vandoorne in de WEC. 'Het is allemaal met elkaar verbonden.' Meyer Shank Racing kondigde eerder ook al aan Oliver Jarvis de andere coureur is voor het team. Alleen de derde coureur voor de enduranceraces moet nog worden aangekondigd. Dat zal Helio Castroneves worden of Simon Pagenaud.

Update 14.45u (18/11) | De Vries nieuwsgierig naar IndyCar: 'Je weet niet wat je te wachten staat'

Mercedes Formule E-coureur Nyck De Vries is er klaar voor om volgende maand een IndyCar-testrit te gaan doen. De Formule E kampioen mag gaan testen bij het Amerikaanse raceteam Meyer Shank Racing. De eigenaar en oprichter, Mike Shank, gaf al aan dat hij de Vries een opvallende verschijning vindt en geïnteresseerd is in de Nederlander. De Vries zelf is nieuwsgierig naar wat IndyCar hem te bieden heeft.

Toen hij gevraagd werd voor de testrit hoefde de Friese coureur niet lang na te denken. 'Natuurlijk wil ik dat doen', zegt De Vries tegen het AD. 'Je hoort zoveel verschillende verhalen erover. Dan wil ik zelf wel eens ervaren hoe dat is.' De Vries zegt benieuwd te zijn naar de auto, maar ook naar de cultuur en de setting om IndyCar heen. De Vries leek eerder een stoeltje voor de Formule 1 te bemachtigen, maar greep toch mis. Nu kijkt hij of IndyCar een optie is voor in de toekomst.

'Ik wil eerst eens ervaren hoe die wereld is en hoe ik het ga vinden', zegt De Vries. Hij wilt graag al zijn opties openhouden. 'De autosport verandert te snel om plannen te maken.' De coureur staat momenteel onder contract bij Mercedes als Formule E coureur en reserve Formule 1-coureur. Na volgend seizoen zal Mercedes niet meer mee racen in de Formule E en dus kijkt de Vries alvast vooruit. 'Je weet als coureur toch niet wat je te wachten staat. Zeg het maar: waar moet je zijn? Waar gaat het straks gebeuren?', eindigt De Vries.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws