Isola prijst strategie Verstappen: 'In de laatste tien jaar niet voorgekomen' interview

Isola prijst strategie Verstappen: 'In de laatste tien jaar niet voorgekomen'

Door Rick Pasker 08 augustus 2020 | 19:24


Mario Isola vindt het knap dat Max Verstappen in Q2 op de harde band door wist te gaan naar Q3 tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van het Zeventigjarig bestaan. De topman van Pirelli verwacht dat de Nederlander een slag zou kunnen slaan door af te wijken van de normale strategie.

'Allereerst wil ik Max feliciteren met zijn goede prestatie', begint Isola in gesprek met F1Maximaal. 'We hebben in de laatste tien jaar niemand gehad die geprobeerd heeft te kwalificeren op de harde band. Mijn felicitaties aan Max dat hij dat wel aandurfde', aldus de Italiaan.

'Verstappen heeft kansen met een consistente band'

Isola kijkt uit naar de race van Verstappen. 'Hij start met een band die meer consistent is aan het begin van de race. De auto is vrij zwaar door de brandstof. Hij heeft kansen met een consistente band en rijdt waarschijnlijk de langste eerste stint vergeleken met de coureurs die op de mediums moeten starten. Dat kan een verschil maken tijdens de race', stelt de baas van de bandenleverancier.

Wel waarschuwt Isola voor eenzelfde scenario als vorig weekend op Silverstone, waar verschillende banden het uiteindelijk niet overleefden. 'Tijdens de race kan het erg wisselend zijn, dat zagen we afgelopen weekend met de safety-car. Het is interessant om te zien wat er gaat gebeuren met de keuze van de harde band', doelt Isola op de strategie van de Red Bull-coureur.

Teams kijken met belangstelling naar Verstappen

De overige teams zullen met belangstelling kijken naar de eerste stint van Verstappen. 'We geven alle informatie aan de teams. Die kunnen volgen hoe hij het doet in zijn eerste stint en kijken hoe lang de harde band het kan volhouden. Maar voor hem is het een goede alternatieve keuze', sluit Isola af.

Door: Rick Pasker en Marnik Kok


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws