Like ons!
Vettel wil 'als de tijd rijp is' een gesprek met Verstappen na incident in Japan

Max Verstappen

Vettel wil 'als de tijd rijp is' een gesprek met Verstappen na incident in Japan

Het incident met Max Verstappen zit Sebastian Vettel niet lekker. De Ferrari-coureur liet al weten niet blij te zijn met de actie van de Limburgse Red Bull-coureur en stelt nu bij MotorsportWeek.com dat hij graag even wil praten met de 21-jarige coureur over de Grand Prix van Japan.

Bij het Duitse RTL was de Duitser niet voor de eerste keer zondag behoorlijk kritisch. 'Het is altijd makkelijk om de situatie vanaf de televisie te beoordelen. Er zijn altijd problemen met Verstappen. Zelfs in de situatie met Kimi probeerde hij zijn positie te behouden. Dat hoor je niet te doen', zo kreeg Verstappen de volle laag over zich heen.

De viervoudig wereldkampioen was enkele uren later een stuk kalmer: 'Ik wil niet dat dit straks eindigt in: 'Sebastian zegt dat en Max zegt dit'. Ik ga met hem praten wanneer de tijd rijp is. Dat heeft mijn voorkeur.'

Verstappen is zich van geen kwaad bewust

Verstappen is echter van mening dat hij zelf niets fout heeft gedaan. De Nederlander zei na afloop onder meer: 'Als Sebastian iets geduldiger was geweest, had hij mij de volgende ronde makkelijk in kunnen halen.' (Foto: Red Bull Content Pool)

 

 

 

 

5 reacties

5 reacties

 1. TotoMax

  TotoMax

  12 Oct 2018 om 11:05

  Max liet inderdaad een gaatje, maar mijn inziens moet een coureur in kunnen schatten of hij bij het ingaan van de bocht voor de ander kan komen. Bij Vettel was dit niet het geval. Zat hij er echt voorbij dan kon hij max ook naar buiten duwen, maar nu kwam hij een band te kort. Max volgt de racelijn en ze raken elkaar, Vettel zit een bandlengte achter Max. Dat Vettel er voor ging is op zich geen issue, maar hij gokte en verloor. Als hij Max had laten spinnen had hij een straf moeten krijgen, nu wordt het als race-incident afgedaan. Blijft een jury sport :-)
 2. wimbobremer@gmail.com

  wimbobremer@gmail.com

  8 Oct 2018 om 14:55

  Laat een tweetal coureurs die in een rode auto rijden hun mond maar eens leren houden. Ik ken namelijk een race waarin Max letterlijk gemangeld werd in Singapore door deze twee "heren" die nu Max van van alles beschuldigen. Maar ja, Ferrari (oeps, nu zeg ik het toch!) en Mercedes bepalen wat er gebeurt in de Formule een... Deze coureur (vooral Vettel) rijdt af en toe als een idioot over de baan. Straffen? Ha, ha... Maar vervelend hoor, als je als topcoureur door een rookie de stront voor de ogen wordt gereden... (Raikkonen) Een vraag: stel je even voor dat deze rode coureurs Verstappen en Ricciardo hadden geheten... Hadden die dan straf gekregen? No way Jose!!
 3. Braakbal

  Braakbal

  7 Oct 2018 om 22:13

  Geloof niet dat Max daar op zit te wachten. Ik herinner me een schitterende inhaal manoeuvre van Verstappen vorig jaar in die bocht.... Owja, op jou Vettel! Alleen zat hij er al lang met zijn neus voor die van jou op het punt dat jij, vandaag, in zijn flank schoof. Ik zou nog maar eens die beelden terug kijken en leer er van.
 4. Né

  7 Oct 2018 om 18:56

  Quote van HAMALO
  Het was duidelijk jou schuld meneer Vettel en niet van Verstappen. Het was een missie van een man die wanhopig was.
  En zo is dat. Als het niet zo was geweest had Verstappen wel weer een straf gekregen, Vettel krijgt zowieso géén straf want de FIA wil zich niet bemoeien met het kampionschap.
 5. HAMALO

  HAMALO

  7 Oct 2018 om 18:04

  Het was duidelijk jou schuld meneer Vettel en niet van Verstappen. Het was een missie van een man die wanhopig was.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven