Like ons!
Ricciardo geheimzinig over duel met Verstappen: 'Voelde alsof er soms meer was'

Max Verstappen

Ricciardo geheimzinig over duel met Verstappen: 'Voelde alsof er soms meer was'

Daniel Ricciardo lijkt ergens te vermoeden dat Max Verstappen misschien wel meer hulp heeft gekregen dan hij afgelopen seizoen. Hij verloor in de kwalificatiereeks ruimschoots van de Nederlander. In de podcast met Nathalie Pinkham lijkt Ricciardo er op te hinten dat er 'rare' dingen zijn gebeurd. Maar omdat Pinkham hem niet laat uitpraten, komt de aap niet uit de mouw.

'Ik voelde dat er soms meer aan de hand was. Een beetje waar Max over sprak in Mexico, toen ik de pole pakte. Het was dat het voor pole was dat hij zoveel ging praten, maar er zijn momenten voor mij geweest dat dingen als dat...', en dan onderbreekt Pinkham hem met een irrelevante vraag omdat ze op dat moment niet goed luistert. 

Vervolgens wijst Ricciardo er nog eens op dat hetzelfde als Verstappen in Mexico overkwam dus veel vaker bij hem is voorgekomen in het seizoen. 'Dat ging over drivability en engine mapping. Maar ik wil niet zeggen dat ik daardoor aan het korte eind heb getrokken. Maar het is lastig als het niet altijd goed gaat', probeert hij de credits toch bij Verstappen te houden.

Over de relatie met Max

In de rest van het interview is Ricciardo overigens vol respect naar Verstappen. 'Iedereen weet dat Max erg veel zegt, zowel op de baan als ernaast. Iedereen weet ook hoe hij op een bepaalde manier koppig is, gedreven en vastberaden, maar ook vol vertrouwen. Iedereen weet ook dat de afgelopen vijf jaar bij mij wel wat vertrouwen is geweest.' 

'Je zou zeggen dat als dat in het hetzelfde team zit, dit natuurlijk voor een scheiding zou zorgen. We hadden wat incidenten op de baan, en soms wilde ik hem ook wel even vastpakken en hij misschien wel bij mij. Maar we konden altijd verder en hebben een goede relatie gehad.'

Wat heeft Ricciardo geleerd van Verstappen?

Ricciardo had misschien wel nog mondiger willen zijn, zoals Verstappen. Daar heeft hij wel van geleerd. 'Als je een aardig persoon bent, dan is dat mooi, maar niet altijd. Voorbeeld toen Max een keer een nieuwe voorvleugel kreeg, omdat hij er om vroeg op de baan. Soms moet ik ook gewoon leren om 'nee' te zeggen, of in ieder geval die attitude hebben', prijst hij het karakter van Verstappen.

De Renault-coureur heeft zijn gedrag in de koningsklasse van de autosport gedurende de seizoenen wel al aangescherpt. 'Het is al een beetje veranderd. Des te langer je in de sport zit, des te meer je leert hoe je je moet gedragen. En soms als ik denk dat ik een klootzak ben, dan ben ik dat nog niet. Dan is de versie van een klootzak van iemand anders nog heel anders.' (foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

3 reacties

3 reacties

 1. J.Feld

  J.Feld

  9 Feb 2019 om 19:42

  Quote van NEPPATSREV
  De man weet niet meer waar hij zijn leugens vandaan moet halen. Ik heb zelden een coureur met zoveel openbare smoesjes meegemaakt als Ricc. Succes bij Renault en gelukkig hoef je nu geen smoesjes meer te verzinnen, tenzij je het ook nog gaat verliezen van onze andere (bijna) Nederlander, de Hulk.
  Zou je de smoesjes kunnen opnoemen die Ricciardo heeft verteld?
  Blijkbaar weet je meer dan Ricciardo zelf.

  Btw Er is een verschil tussen een leugen en een smoesje.
 2. Jossebos

  Jossebos

  9 Feb 2019 om 02:45

  Daar doe je Ricciardo onrecht mee. Hij is een hele goede coureur.
  Maar niet opgewassen tegen Max.
  Die heeft hem verpletterd en daarom was het of 2e rijder of gokken op een enorm succes met Renault.
  Voel met hem mee, the right man in the wrong time.
 3. NEPPATSREV

  NEPPATSREV

  8 Feb 2019 om 22:13

  De man weet niet meer waar hij zijn leugens vandaan moet halen. Ik heb zelden een coureur met zoveel openbare smoesjes meegemaakt als Ricc. Succes bij Renault en gelukkig hoef je nu geen smoesjes meer te verzinnen, tenzij je het ook nog gaat verliezen van onze andere (bijna) Nederlander, de Hulk.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven