Like ons!
'Ik kijk er enorm naar uit om met Verstappen die race te gaan rijden'

Max Verstappen

'Ik kijk er enorm naar uit om met Verstappen die race te gaan rijden'

Nicky Catsburg kan niet wachten om met Max Verstappen de simulator in te duiken. Samen met Rudy van Buren, simulator-coureur bij McLaren, en Lando Norris, Formule 1-coureur voor McLaren, vormt Verstappen dit weekend een team tijdens de Bathurst 12h online

Catsburg, een ervaren coureur die onder meer in het WTC-kampioenschap in actie kwam: 'We vinden het allemaal tof om een simulatierace te doen. Het is natuurlijk nog off-season en we hebben allemaal een hoop werk op de simulator verricht deze winter', aldus Catsburg tegenover Autosport. 

Catsburg legt uit hoe de race, die een week na de 'echte' twaalf uur van Bathurst wordt verreden, in zijn werk gaat. 'Max stapt uit de BMW Z4, virtueel gezien dan. Dan rijd ik een x-aantal rondjes en zo draaien we door. Ik kijk er ontzettend naar uit, vooral omdat mijn bijdrage aan de echte Bathurst 12h slechts een uur duurde.' Dat laatste had alles te maken met een kapotte oliepomp. 

Bekijk de livestream

Het iRacing Bathurst 12 Hour-event begint zaterdagmiddag om 14.30 uur. Voor de liefhebbers kan er via deze link (klik hier) worden meegekeken met de livestream. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven