Like ons!
Verstappen en Norris stappen uit twaalf uur van Bathurst na zware crash

Max Verstappen

Verstappen en Norris stappen uit twaalf uur van Bathurst na zware crash

Max Verstappen en Lando Norris zijn uit de twaalf uur van Bathurst gestapt. De Nederlander zou samen met Norris meedoen aan het evenement op het online racespel iRacing. Na een crash binnen twaalf minuten tijd was de auto zodanig beschadigd dat er niet meer verder kon worden geracet.

Na de eerste crash, welke overigens niet is begaan door Verstappen en Norris, maar door Atze Kerkhof, had de auto zo'n 40 minuten in de pitstop nodig om weer de baan op te kunnen. Met een zwaar beschadigde auto besloot Norris om expres de motor te laten ontploffen om zo een nieuwe motor te krijgen. Na weer een lange pitstop heeft de Engelsman een stint gereden met verdienstelijke tijden. 

Verstappen kwam pas later, wegens problemen. Ondertussen vond de tweede crash plaats, die werd begaan door Nicky Catsburg. Hij verloor na een snelle bochtencombinatie zijn grip, waarna hij met de auto de muur doorboorde. Daardoor verloor de auto de motorkap en drie banden en dat betekende einde race voor Team Redline en dus ook voor Verstappen en Norris. Catsburg bood zijn excuses aan aan het team: 'Sorry jongens, ik ben gecrasht. Mijn fout.'

Beelden van beide crashes

Op het moment van de eerste crash was de McLaren-coureur bezig op zijn mobiel toen Kerkhof de auto de muur in dirigeerde toen hij van achter werd aangetikt. Deze crash kun je hier bekijken.

Op het moment van de tweede crash keek Lando toe hoe de auto op de kop vloog. Verstappen joinde toen net het gesprek met de vraag: 'Wat is er gebeurd?'. Deze crash is hier te bekijken. De Red Bull-coureur heeft uiteindelijk maar één ronde gereden. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

1 reacties

  1. Nick de wit

    Nick de wit

    10 Feb 2019 om 08:00

    Jezus wat een ongekende bullshit. GAat om een computerspelletje.
    Logica is ver te zoeken

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven