Like ons!
Marko stellig: 'Verstappen en Vettel in één team is ondenkbaar'

Max Verstappen

Marko stellig: 'Verstappen en Vettel in één team is ondenkbaar'

Veel topcoureurs liggen momenteel tot en met 2020 bij hun team vast, zo ook Sebastian Vettel. Zodoende kan er volop gespeculeerd worden over waar de Ferrari-coureur over enkele jaren zal gaan rijden en ook de naam van Red Bull als toekomstige werkgever komt zo nu en dan weleens naar voren. Echter denkt teamadviseur Helmut Marko dat een team met Max Verstappen en Vettel een onwerkbare situatie zal gaan opleveren.

Vettel reed eerder al voor het team van Red Bull, namelijk van 2009 tot en met 2014. Daarin was de Duitser zeer succesvol: In vijf seizoenen werd hij vier maal wereldkampioen. Mocht Vettel ooit terugkeren bij Red Bull, is het volgens Marko echter wel zaak dat Verstappen tegen die tijd een ander team heeft gevonden.

'Voor buitenstaanders is het vast en zeker een genot, twee van die supersterren in één team', besluit Marko, in gesprek met Motorsport-total.com. 'Maar als teambaas is zoiets echt verschrikkelijk. Je moet zeker een bepaalde graad van concurrentie binnen het team hebben, maar als je twee van zulke topcoureurs bij elkaar zet, vechten ze elkaar de tent uit. Je krijgt dan een onwerkbare situatie.'

Marko sluit komst Vettel uit zolang Verstappen bij Red Bull rijdt

Het eventuele binnenhalen van de bij Ferrari hakkelende Vettel is voor Red Bull dan ook geen prioriteit. 'Het is geen geheim wij als team nog een goede band hebben met Sebastian, moge dat duidelijk zijn. Maar de komst van hem naar ons team is voor de komende tijd wel uitgesloten. Al helemaal zolang Max hier nog rijdt.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven