Like ons!
Marko: 'Boordradio van Verstappen leuk voor journalisten, voor ons intern niet'

Max Verstappen

Marko: 'Boordradio van Verstappen leuk voor journalisten, voor ons intern niet'

Helmut Marko heeft nog maar eens aangegeven dat Max Verstappen op vrijdag een ander benadering nodig heeft. De Oostenrijker en adviseur van Red Bull Racing heeft dat al eerder aangekaart, maar geeft aan dat het ook om communicatie draait van de 21-jarige Limburger richting zijn team.

Volgens Marko is Verstappen bij de eerste vrije trainingen van een Grand Prix weekend te ambitieus. 'Hij is te ongeduldig in de afstemming', vertelt Marko in het interview met Motorsport-total.com. 'Voor journalisten zijn die boordradio's misschien leuk, maar voor ons intern niet. Als je wereldkampioen wil worden, dan is een andere benadering nodig', is Marko van mening.

Fouten van Max

Ook kijkt de consultant nog even terug op 2018, toen Verstappen toch veel kostbare fouten heeft gemaakt. Marko spreek van 'twee domme fouten', die in Monaco en in China, waar hij Sebastian Vettel in de rondte liet spinnen. 'Dit mag komend jaar niet gebeuren, dat is duidelijk', zegt de strenge leermeester.

In hetzelfde interview had Marko al laten weten dat hij niet verwacht dat Verstappen ooit met Sebastian Vettel in één team zou kunnen rijden. 'Voor buitenstaanders is het vast en zeker een genot, twee van die supersterren in één team, maar als teambaas is zoiets echt verschrikkelijk', zei hij daar over. (foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

3 reacties

3 reacties

 1. MikeNosa18

  MikeNosa18

  12 Feb 2019 om 10:48

  hij zorgt zelf voor genoeg wrijving met zn vetes met abiteboul.
 2. onetimer

  onetimer

  12 Feb 2019 om 10:22

  Quote van Zoere
  Marko draaft een beetje door. Zonder wrijving geen glans. Laat hem eerst maar eens zorgen voor een goede auto
  Aan de auto ligt het niet. Ik durf wel te stellen dat de RBR met afstand de beste auto heeft van het veld. De krachtbron is het grootste probleem. En juist dat heeft RBR niet zelf in de hand. Ze konden niet veel anders. Hopelijk gaat het nu beter met de Honda.
 3. Zoere

  Zoere

  12 Feb 2019 om 06:02

  Marko draaft een beetje door. Zonder wrijving geen glans. Laat hem eerst maar eens zorgen voor een goede auto

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven