Update | Alle tien afleveringen van Netflix-serie zijn nu beschikbaar Max Verstappen

Update | Alle tien afleveringen van Netflix-serie zijn nu beschikbaar

Door Joris Verwijst 08 maart 2019 | 10:02


Tijdens de Grand Prix van Monaco in 2018 werd duidelijk dat Red Bull Racing-coureur Max Verstappen werd gevolgd door een cameraploeg van streamingsserie Netflix. Ze zouden bezig zijn met het opnemen van een nieuwe documentaire gericht op de Formule 1.

Nu is de eerste trailer van de documentaire gepubliceerd. In de beelden is Max Verstappen te zien die zijn ambitie uitspreekt om wereldkampioen te worden, gevolgd door beelden van zijn raceoverwinning tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Maar ook de soms donkere kant van relatie tussen Verstappen en Daniel Ricciardo wordt belicht, waarin de crash in het Azerbeidzjaanse Baku voorbij komt.

De naam van de documentaire is nog onbekend, alsmede de releasedatum van de serie. Wel is de werktitel van de Netflix Original te vinden als Untitled Formula 1 Project. De tekst die eronder staat leest: ‘De snelheid, de druk, de concurrentie. Ervaar de wereld van de Formule 1: van de coureurs tot de eigenaars, van de cockpit tot het managementkantoor.’

Een link naar de trailer met de eerste beelden over de Netflix-documentaire is hier te vinden.

Update | Manager Verstappen: 'Max heeft geen grotere rol dan een Grosjean'

De trailer draait vooral om Max Verstappen. Volgens Raymond Vermeulen, de manager van de Nederlander, is de trailer echter alleen voor de Nederlandse markt bedoelt. 'Ik snap goed dat ze Max daarvoor uitlichten, maar Max is gewoon onderdeel van de documentaire, net als de andere coureurs. Hij heeft geen grotere rol dan bijvoorbeeld Romain Grosjean of Kevin Magnussen. Het is een heel evenwichtige samenhang tussen teams en rijders', aldus Vermeulen in het Algemeen Dagblad

Volgens de krant ligt de releasedatum van de documentaire vlak voor de seizoensstart, in Melbourne. Dat zou betekenen dat we waarschijnlijk in de eerste weken van maart meer kunnen zien. 

Update 20 februari | Alle tien afleveringen vanaf 8 maart beschikbaar

Formule 1-journalist Will Buxton weet te melden dat de nieuwe Netflix Original-serie van de Formule 1 vanaf 8 maart beschikbaar is via de streamingdienst. Op 8 maart verschijnen direct alle tien de afleveringen van de documentaire online, die de naam Formula 1: Drive to Survive zal gaan heten. 

Update 8 maart | Alle afleveringen vanaf vandaag beschikbaar

Het is zover! De tien afleveringen van de Formule 1-documentaire 'Drive to Survive' staan online. Volgende week staat de eerste Grand Prix van het Formule 1-seizoen 2019 op het programma in Melbourne, Australië en als opwarmertje is het nu dus mogelijk om naar deze documentaire te kijken. Ook onze eigen Max Verstappen speelt hier een rol in. 

(Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws