Marko vergelijkt Verstappen met Gasly: 'Hij zou meer zelfvertrouwen hebben gehad' Max Verstappen

Marko vergelijkt Verstappen met Gasly: 'Hij zou meer zelfvertrouwen hebben gehad'

Door Joris Verwijst 30 maart 2019 | 13:15


Helmut Marko heeft nog één keer teruggeblikt op de matige seizoensopening van Pierre Gasly. De teamgenoot van Max Verstappen kwam tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië niet verder dan de zeventiende stek. Door die achterstand werd Gasly uiteindelijk als elfde afgevlagd in Melbourne

Daniil Kvyat van zusterteam Toro Rosso eindigde als tiende. Was het voor Marko een optie op een 'teamorder' uit te delen? 'Het is belangrijk dat Toro Rosso ook punten pakt.' Marko is overtuigd dat Verstappen in dezelfde situatie meer zelfvertrouwen had gehad. 'Verstappen zou naar Leclerc gereden zijn en hem misschien ook hebben gepakt', vervolgt Marko tegenover Motorsport-Total.com.

'Verstappen één van de snelste coureurs'

Toch kan Marko relatief tevreden terugkijken op het weekend in Australië. Zeker met de wetenschap dat Gasly tijdens de wintertests in Barcelona twee keer zijn auto liet crashen. 'Het was belangrijk voor ons dat Gasly de auto zonder ongelukken kon beheersen. En met Verstappen hebben we zeker één van de snelste coureurs op pure snelheid.' (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws