Lammers niet blij: ‘Verstappen wordt in China de dupe van nieuwe DRS-functie’ Max Verstappen

Lammers niet blij: ‘Verstappen wordt in China de dupe van nieuwe DRS-functie’

Door Corwin Kunst 08 april 2019 | 19:14


Jan Lammers heeft in zijn voorbeschouwing op de Grand Prix van China voor De Telegraaf laten weten dat hij denkt dat het weleens een lastig weekend kan gaan worden voor Max Verstappen. De Red Bull Racing-coureur beschikt over exceptionele kwaliteiten, maar de F1-analist betwijfelt of we die te zien gaan krijgen vanwege de karakteristieken van het circuit in China.

'Het is heel veel anticiperen op dit circuit in China en dat is iets wat Max heel goed kan. Hij gaat altijd op de goede plaatsen zitten bij de start', steekt Lammers van wal. De voormalig Formule 1-coureur stelt dat de 21-jarige Limburger op de eerste twee sectoren van het Shanghai International Circuit invloed kan uitoefenen, maar dat bij de derde en laatste sector niet het geval is.

Dat komt vooral door het lange rechte stuk. 'Dat is eigenlijk een beetje illustratief, want het gaat dit jaar de spanning enorm bederven. Een heel belangrijk deel van het leuke racen is vernietigd, want de DRS-functie zorgt door de grotere klep van dit jaar voor een snelheidsverschil van wel 30 à 40 kilometer per uur. Dan mag je Verstappen heten en de koning van het inhalen zijn, maar als iemand je met zo'n snelheidsverschil inhaalt, dan ben je gewoon de sjaak.'

'Verstappen en Leclerc in het nadeel'

Niet alleen Verstappen, maar ook Charles Leclerc zullen volgens Lammers dus minder goed uit de verf komen komend weekend in China. 'De mensen als Verstappen of Leclerc, die fantastisch wiel aan wiel kunnen racen en dat onderscheidende vermogen hebben, zijn in het nadeel. Ze kunnen die mooie dingen niet meer laten zien, want ze worden zo voorbijgereden met dat enorme snelheidsverschil', sluit hij zijn relaas af. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws