Rosberg heeft bewijs voor narcisme Verstappen gevonden: 'Precies wat ik bedoel' Max Verstappen

Rosberg heeft bewijs voor narcisme Verstappen gevonden: 'Precies wat ik bedoel'

Door Boy van der Leeden 18 april 2019 | 16:45


Dat Max Verstappen direct na het missen van de allesbeslissende kwalificatieronde een scheldkanonnade los liet over de boordradio bevestigt het vermoeden van voormalig Formule 1-wereldkampioen Nico Rosberg dat de Nederlandse Red Bull Racing-coureur een narcist is.

Verstappen was in China doorgedrongen tot de laatste kwalificatiesessie, maar vlak voordat hij zich op wilde maken voor zijn allesbeslissende snelle ronde werd hij ingehaald door Sebastian Vettel en kwam hij te laat over startfinish om zijn rondetijd te verbeteren. De Nederlander uitte over de boordradio direct zijn frustratie over het oncollegiale gedrag van de anderen, wat vervolgens wereldwijd werd uitgezonden. Volgens Rosberg is die uiting een uitstekend voorbeeld van zijn narcistische gedrag.

'Hij was geïrriteerd, waarschijnlijk vooral op zichzelf'

‘In Bahrein omschreef ik Max Verstappen als een narcist en dit is precies wat ik bedoelde. In dit soort gevallen denken narcisten normaalgesproken dat de anderen schuldig zijn en dat zij zelf gelijk hebben, wat een typisch voorbeeld is voor Max’, wordt Rosberg gequote door het Duitse Motorsport-Total.com. ‘Je moet gewoon vechten voor je positie, je moet alles in het werk zetten om je voorbereiden op de kwalificatieronde en hij had het gewoon niet voor elkaar.’

Rosberg krijgt bijval van een andere voormalig Formule 1-coureur, Martin Brundle. Namens de Engelse televisiezender Sky Sports gaat Brundle in op een van de uitspraken die Verstappen deed in zijn frustrerende boordradio, namelijk dat hij probeerde aardig te zijn en iedereen hem probeert te naaien. ‘De gedachte dat Max op het circuit tegen anderen vriendelijk is wordt niet echt breed gedragen. Hij was gewoon verrast en geïrriteerd, waarschijnlijk vooral op zichzelf’, aldus Brundle. (Foto: Youtube Nico Rosberg)

Lees 3 Reacties

Tags:

Reacties

wg
19 Apr 2019 om 17:38
Quote van Nicon
Volgens mij is iemand die koste wat kost zijn gelijk wil halen, al is het achteraf, net zo een narcist.
Wat een gelul, Max was op dat moment idd verongelijkt maar kwam er later op terug en verwijtte het team incl. hemzelf over het missen van de laatste run.

Een narcist zal nooit zijn ongelijk toegeven, maar altijd anderen daarvan de schuld geven. Een mensengebruiker, op een echt vervelende manier, die mensen gewoon afdankt als ze niet nuttig meer zijn, in zijn/haar wereldbeeld, dat alleen om hem/haar draait.

Alleen al het feit dat Max heel nuchter zijn eigen fouten toegeeft, geeft al aam dat hij geen narcist is. De mislukte inhaalactie op Vettel is overigens ook een goed voorbeeld. Het ging niet, hij had maar één kans, en dat was dat. Een narcist zou hier Vettel de schuld van hebben gegeven, en hem volledig hebben afgebrand.

Etc., etc.

Mvg, Wim

Nicon
18 Apr 2019 om 21:06

Volgens mij is iemand die koste wat kost zijn gelijk wil halen, al is het achteraf, net zo een narcist.
Wat een gelul, Max was op dat moment idd verongelijkt maar kwam er later op terug en verwijtte het team incl. hemzelf over het missen van de laatste run.

wg
18 Apr 2019 om 20:03

Wat een ongelooflijke flauwekul. Twee heren die denken de psycholoog of psynchiater uit te kunnen hangen. Max reageerde gewoon omdat hij geïrriteerd was, en uit een onrechtvaardigheidsgevoel, meer niet, en draagt zijn hart op zijn tong en zegt wat hij denkt.

In mijn werk ben ik vaker echte narcisten tegengekomen, die ook gediagnosticeerd zijn als narcist. Dat is wel een beetje anders ....

Mvg, Wim

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws