Like ons!
Nicky Terpstra sluit wereldtitel Verstappen niet uit: 'Is Vettel ook gelukt'

Max Verstappen

Nicky Terpstra sluit wereldtitel Verstappen niet uit: 'Is Vettel ook gelukt'

Wielrenner Nicky Terpstra is een groot Formule 1-fan en zit dit weekend dan ook weer op de bank voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Voorafgaande aan de vierde ronde van de 2019-kalender verklaart de Nederlander in een interview met De Telegraaf zijn liefde voor de koningsklasse van de autosport.

Terpstra is al jaren een groot Formule 1-fan. Enkele jaren geleden bezocht hij op uitnodiging van zijn landgenoot Giedo van de Garde al eens de Grand Prix van België. Nu juicht hij (uiteraard) voor Max Verstappen, van wie hij door het grote verschil in de sporten als topsporter wellicht niet veel van kan opsteken, maar voor wie hij absoluut waardering heeft.

'Hij is een heel goede coureur en gedreven om de absolute top te halen', luidt het oordeel van Terpstra over Verstappen. 'Dit seizoen is het misschien allemaal nog niet heel spectaculair, maar hij rijdt hartstikke goed. Het is constant wat hij laat zien en staat daardoor prima in de WK-stand. Of hij ooit wereldkampioen kan worden met Red Bull? Ik kan niet in de toekomst kijken, maar Sebastian Vettel is het daar ook vier keer gelukt. Dan zie je weer Ferrari opkomen, of Mercedes. Ik sluit niet uit dat Max ook met Red Bull de wereldtitel kan pakken.'

‘Als alles meezit kan Max winnen’

Ook dit weekend zit Terpstra weer klaar, voor de Grand Prix van Baku: 'Absoluut. De eerste editie daar was relatief saai, maar daarna vaak spektakel. Het is een mooi stratencircuit met smalle passages, waar je snel in de muur zit. Risicovol, maar ook zijn er mooie snelle stukken. Ik ga heel het weekeinde alles kijken. De kansen voor Max? Hij kan winnen, maar dan moet alles meezitten.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven