Like ons!
Geneticus verklaart talent Verstappen: 'Ongetwijfeld van zijn ouders gekregen'

Max Verstappen

Geneticus verklaart talent Verstappen: 'Ongetwijfeld van zijn ouders gekregen'

Dat Max Verstappen zo talentvol is heeft te maken met zijn genen en met het feit dat hij op vroege leeftijd al actief was in het karten. Die conclusie trekt de Nederlandse geneticus Philip Jansen in een artikel van De Telegraaf over kinderen van topsporters die hun ouders achterna gaan.

Afgelopen weekend won wielrenner Mathieu van der Poel de Amstel Gold Race dertig jaar nadat zijn vader Adrie dat deed en een dag later debuteerde de zoon van Ruud Gullit, Maxim, in het Nederlandse profvoetbal. Philip Jansen, die als geneticus verbonden is aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, legt uit dat een mengeling van 20.000 genen bepaalt wie wij zijn. Zo ook bij de Nederlandse Formule 1-coureur Max Verstappen.

'Al op vroege leeftijd karten was een belangrijk onderdeel van zijn doorbreken'

Max Verstappen is de zoon van voormalig Formule 1-coureur Jos Verstappen. Zijn moeder is Sophie Kumpen, die in het verleden furore maakte in de kartwereld. Volgens Jansen hebben de genen van zijn ouders absoluut bijgedragen aan het succes van de Red Bull Racing-coureur, maar is het ook belangrijk dat hij al op jonge leeftijd actief was in het karten.

'Als je kijkt naar Max Verstappen bijvoorbeeld, die zal ongetwijfeld wat talent hebben doorgekregen en ook veel hebben geleerd van zijn ouders', legt Jansen uit. 'Maar een belangrijk onderdeel van zijn doorbreken was ook het feit dat hij al op vroege leeftijd in een kart is gezet. Dat kan niet elk kind. Je kunt nog zoveel voetbaltalent hebben, maar je moet wel iemand hebben die je op zaterdag naar de wedstrijden brengt. De omgeving is minstens zo belangrijk.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven