Like ons!
Verstappen in rijtje met Senna geplaatst: 'Dat onderscheidt toppers van de rest'

Max Verstappen

Verstappen in rijtje met Senna geplaatst: 'Dat onderscheidt toppers van de rest'

Max Verstappen wordt door Red Bull-ontwerper Adrian Newey in een prachtig rijtje geplaatst. De 60-jarige Brit meent dat Verstappen net als Fernando Alonso en Ayrton Senna de kwaliteiten heeft om het maximale uit een auto te halen. En precies die kwaliteiten onderscheidt de toppers van de rest, stelt Senna tijdens In the pink, een podcast van Natalie Pinkham.

Pinkham legde Newey voor of Verstappen meer uit een iets mindere auto kan halen. Newey antwoorde bevestigend. 'Dat zag je met Alonso en Senna, en Max kan dat ook. Het is een extra kwaliteit om in zo’n geval je rijstijl aan de auto aan te passen. Het is geweldig als je kunt leveren wat een bepaalde auto vraagt.'

'Vettel kan rijstijl niet goed aanpassen'

Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel kan zijn rijstijl niet aanpassen aan een auto, denkt Newey te weten. Desondanks vindt hij Vettel een geweldige coureur. 'Hij wordt onterecht hard aangepakt in de Britse Pers. Zijn rijstijl vereist veel grip op de achterkant van de auto bij het insturen. Heeft de auto dat, dan is hij echt heel snel. Heeft de auto dat niet, dan heeft Vettel het moeilijk. Hij kan zijn rijstijl dus niet goed aanpassen aan een bepaalde auto', sluit de ingenieur af. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven