Like ons!
Doornbos roemt risicoanalyse Verstappen: 'Knap ontwikkeld als teamleider'

Max Verstappen

Doornbos roemt risicoanalyse Verstappen: 'Knap ontwikkeld als teamleider'

Robert Doornbos is van mening dat Max Verstappen veel beter is geworden in het inschatten van gevaar tijdens de race. De voormalig Formule 1-coureur zag hoe de Red Bull-rijder niet in gevecht ging met de eerste drie auto’s in de eerste bocht en noemt dat een verstandige keuze.

'Waar Max gegroeid is in mijn optiek is de risicoanalyse die hij voor zichzelf erop loslaat', zegt Doornbos in zijn videocolumn van Ziggo Sport, refererend naar de start van de Grand Prix van Spanje waar Verstappen ervoor koos niet te dicht bij de voorste drie in de eerste bocht te rijden.

'Heel knap hoe hij zich daarin heeft ontwikkeld als teamleider bij Red Bull', analyseert de Rotterdammer. 'Hij denkt: 'Als ik nu te veel risico neem, ben ik misschien mijn voorvleugel kwijt en gooi ik misschien een goed resultaat weg.''

'Voor de rest is het foutloos'

Die tactiek leek succes te hebben, want een bocht later kon de Nederlander Sebastian Vettel al voorbij en reed hij soeverein naar de derde plaats. 'Max heeft dit jaar het hele complete plaatje als teamleider en hij is klaar voor het betere werk', zegt Doornbos. 'Maar dan moet het niveau van de auto ook omhoog. Voor de rest is het foutloos.' (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven