Brundle: 'Een overpresterende Verstappen in een onderpresterende Red Bull' Max Verstappen

Brundle: 'Een overpresterende Verstappen in een onderpresterende Red Bull'

Door Boy van der Leeden 15 mei 2019 | 08:36


Max Verstappen bracht tijdens de Grand Prix van Spanje maar eens en te meer aan het licht hoe groot de problemen van het team van Scuderia Ferrari zijn. De Nederlander presteert boven zijn kunnen in een RB15 die voorlopig nog niet bijzonder sterk is, maar toch weet de Italiaanse renstal niet aan de Red Bull Racing-coureur voorbij te komen. Zo reflecteert Martin Brundle de Spaanse Grand Prix van afgelopen raceweekend.

In zijn column voor SkySports uitte de voormalig Formule 1-coureur zijn frustraties over het optreden van Ferrari: ‘Ferrari frustreert me omdat ze onderpresteren met hun materialen, talent en potentie. Slechts tien weken nadat ze de wintertests domineerden op ditzelfde circuit zijn ze nu het derde team, blijven ze over zichzelf vallen en blijven ze twijfelen in de races. De Ferrari-coureurs maken allebei teveel fouten en de racestrategieën van het team zijn onduidelijk en niet overtuigend.’

‘Ze laten toe dat een overpresterende Max Verstappen in een voorlopig ietwat onderpresterende Red Bull ze overklast. Zelfs toen ze Mercedes tegen de touwen hadden in Bahrein vergooiden ze het’, aldus Brundle.

'Hij wordt de man die in de volgende fase verslagen moet worden'

Maar ook los van de teleurstellende prestatie van Ferrari is Brundle van mening dat Verstappen bijzonder goed presteert. De Brit merkt dat de Nederlander een stuk volwassener is geworden en voorspelt zelfs dat de Red Bull-rijder snel de coureur aan de top van het kampioenschap wordt.

‘Verstappen gebruikt nu uitdrukkingen als ‘Ik besloot hem heelhuids terug te brengen’ en ‘het zag er probleemvol uit, dus ik hield me in’ en deze mate van controle is ook van toepassing op zijn benoemingswaardige snelheid. Zet zijn talent in de juiste wagen en het heeft nog altijd het label van ‘toekomstig wereldkampioen’, hij wordt de man die in de volgende fase verslagen moet worden.’ (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws