Van der Garde denkt dat Verstappen druk tijdens Nederlandse GP wel aankan Max Verstappen

Van der Garde denkt dat Verstappen druk tijdens Nederlandse GP wel aankan

Door Boy van der Leeden 15 mei 2019 | 12:03


Met de komst van de Formule 1 naar Circuit Zandvoort heeft Max Verstappen eindelijk zijn officiële thuisrace te pakken. Vader Jos is echter bang dat de aandacht die zijn zoon gedurende het raceweekend zal krijgen voor teveel afleiding kan zorgen, maar volgens Giedo van der Garde valt dat allemaal wel mee.

‘Ik denk dat we Max in de luwte moeten houden daar, omdat hij zich echt wel moet kunnen concentreren op zijn race. Dus hij zal er voor de fans misschien niet zo heel veel zijn’, laat de vader van de Nederlandse Red Bull Racing-coureur weten aan Motorsport.com. ‘Maar dat is dus puur voor de prestatie op zondag. Hij kan niet iedereen lopen pleasen en ook nog het beste resultaat bij elkaar rijden. Hij moet dat weekend gewoon aan het werk. Ik ben bang dat we hem heel erg moeten gaan afschermen.’ 

'Ricciardo had het in Melbourne veel te druk en presteerde daardoor niet'

Voormalig Formule 1-coureur Giedo van der Garde herkent zich wel in de zorgen van Jos Verstappen, maar denkt dat in het verleden wel vaker is bewezen dat Max Verstappen prima met de aandacht om kan gaan. ‘Spa was altijd zijn thuiscircuit, daar waren veel Nederlanders dus daar was ook altijd veel druk’, laat Van der Garde weten aan hetzelfde medium.

‘Hij weet wat hij ervoor moet doen, hoe hij het beste zijn energie kan verdelen en op welke momenten hij wat moet doen. De mensen om hem heen zullen een goede planning moeten maken. Je zag het met Ricciardo in Melbourne: hij had het veel te druk en presteerde daardoor niet. Dat hoort en ziet Max natuurlijk ook. Vorig jaar in Oostenrijk waren er ook heel veel fans en ging hij zelfs naar de camping, maar daar won hij. Laten we hopen dat dat volgend jaar ook zo is.’ (Foto: Red Bull Racing / Getty Images)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

bullfrog
15 May 2019 om 13:18

Verstappen is Ricciardo niet en de vergelijking houdt daar op. Een van de redenen is dat het materiaal van Ricciardo bagger is, Een andere reden is dat Ricciardo daar toch wel van geschrokken is , hij presteerd nog steeds niet. Max is een ander verhaal , Max weet dat hij veel aan zijn fans te danken heeft . Ik zeg niet dat hij hele nachten met zijn fans moet doorhalen , maar zijn neus laten zien op Verstappen camping en ff langs de baan wat cadeautjes het publiek in gooien kan geen kwaad , geeft wat ontspanning en Max veranderd van lieve joviale jongen op het moment dat hij in zijn auto stapt het vizier laat zakken in een geconcentreed race beest , dan is hij niet zo lief meer , dan is hij een preditor die iedereen wil verslinden. En dat moet Jos ook begrijpen , het zijn wel de fans die Verstappen merchandising kopen en die reizen en tickets kopen. GP van Zandvoort kan een niet te overtreffen race en feest worden , een race waar anderen jaloers op zullen zijn. de fans kunnen 3 dagen uit hun bol , overdag op het circuit en s'avonds in de horeca van Zandvoort. Het schijnt dat Jan Lammers s'avonds op de boulevard Jumbo vlaggetjes van Racing Team Holland gaat uit delen en Bernhard schijnt 3 dagen in leeuwenpak rond te lopen tijdens de race.En laten we hopen dat Willie en familie ook langs komen, kunnen ze nu al in plannen.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws