Hakkinen hecht waarde aan derde plek Verstappen: ‘Zegt veel over hem en Ferrari’ Max Verstappen

Hakkinen hecht waarde aan derde plek Verstappen: ‘Zegt veel over hem en Ferrari’

Door Boy van der Leeden 15 mei 2019 | 14:13


Dat Max Verstappen momenteel op de derde plek in het kampioenschap staat zegt veel over de volwassenheid van de Nederlander, alsmede de teleurstellende prestaties van Scuderia Ferrari. Dat is de conclusie die Mika Hakkinen trekt in zijn evaluatie van de Spaanse Grand Prix.

In zijn column voor Unibet schrijft Hakkinen dat hij Verstappen absoluut volwassener heeft zien worden en dat dit zich nu lijkt uit te betalen op de baan: ‘Verstappen is het afgelopen jaar als coureur volwassen geworden en door de derde plek te pakken ziet het er naar uit dat hij absoluut het beste uit de Red Bull haalt. Hij staat nu derde in het wereldkampioenschap voor coureurs, voor Vettel, en dat zegt veel over de consistentie van Verstappen dit jaar, evenals de aanhoudende problemen bij Ferrari.’

'Verstappen is gedreven om dit jaar als eerste Mercedes te verslaan'

Het is Hakkinen echter ook opgevallen hoe dominant het team van Mercedes is, wat volgens de oud McLaren-coureur vooral te danken is aan de ijzersterke bolide, het talentvolle rijdersduo en managementteam achter de schermen. Toch verwacht hij niet dat Mercedes zal blijven domineren en zou het over anderhalve week in Monaco al zo kunnen zijn dat de fans eindelijk een andere winnaar dan Valtteri Bottas of Lewis Hamilton zien.

‘De volgende race is in Monaco, heel anders dan Barcelona – een absoluut uniek circuit. Red Bull won hier vorig seizoen, Ferrari in 2017, en we weten dat beide teams uitkijken naar deze race’, vervolgt de Finse voormalig wereldkampioen. ‘Verstappen is een man met een missie, gedreven om de eerste persoon te zijn die Mercedes dit jaar verslaat en ik denk dat Red Bull Honda erg snel zal zijn in Monaco.’ (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws