Like ons!
Verstappen geeft Mercedes pluim: 'Zij begrijpen het, rest zoekt naar oplossingen'

Max Verstappen

Verstappen geeft Mercedes pluim: 'Zij begrijpen het, rest zoekt naar oplossingen'

Volgens Max Verstappen komt het succes van Mercedes hen toe. De Red Bull-coureur stelt dat het Duits-Engelse team de enige renstal is dat geen problemen heeft en dat veroorzaakt de voorsprong van hen op de rest van het veld.

'Als we zouden weten waarom zij zo veel beter zijn, hadden we dat wel in onze auto verwerkt, maar het is lastig te doorgronden', citeert Formule 1 Verstappen, die stelt dat het team van Toto Wolff de zaken simpelweg goed voor elkaar heeft. 'Mercedes begrijpt het, de rest zoekt naar oplossingen. Dat gat dicht je niet zomaar. Zij hebben alles heel goed voor elkaar, dus dan moet je hard aan de slag.'

Kalender behoeft geen uitbereiding vindt Verstappen

Het kan zijn dat Red Bull volgend seizoen meer races de tijd heeft om zich te verbeteren. Momenteel telt de Formule 1-kalender 21 races en volgend jaar komen daar races in Vietnam en Nederland bij. Liberty Media heeft gezegd het aantal races volgend jaar niet uit te willen bereiden, moeten er daarvoor nog twee andere evenementen worden geschrapt.

Van Verstappen hoeft het aantal races niet meer te worden uitgebreid. 'Dat (21, red.) vind ik al redelijk veel', zegt hij tegen datzelfde medium. 'Het gaat niet alleen om de wedstrijden, je hebt tussendoor ook veel te doen. Als er meer Grands Prix bijkomen, moet je gaan nadenken over het inkorten van de raceweekenden, bijvoorbeeld door een training te schrappen. Als ik over het hele jaar anderhalve maand thuis ben, schat ik het nog ruim in.' (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

Abonneer je bij Formule1.nl en ontvang met regelmaat hét Formule1-magazine van Nederland op je deurmat.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven