Like ons!
Lovende woorden voor Verstappen: 'De best presterende coureur op de grid'

Max Verstappen

Lovende woorden voor Verstappen: 'De best presterende coureur op de grid'

Karun Chandhok is zeer te spreken over de prestaties van Max Verstappen bij het team van Red Bull. De oud-coureur annex analist ziet een andere Max sinds de Grand Prix van Canada vorig jaar, waarbij hij vooral let op intensiteit bij de trainingen.

In de TV uitzending van SkySports na afloop van de persconferentie op woensdagmiddag laat Chandhok zijn licht schijnen op Verstappen. 'Sinds Canada 2018 is hij een andere coureur geworden. Sindsdien is hij de meest consistente en complete coureur van de grid. Hij levert elke week een goed resultaat af, ondanks dat zijn auto niet altijd optimaal is. Dat is erg knap, zeker omdat hij zo constant presteert. Max' prestaties zijn van een hoog niveau.'

Chandhok ziet andere Max tijdens vrije trainingen

Vorig jaar maakte Max Verstappen, die af leek te stevenen op zijn eerste pole position, een grote fout in de derde vrije training. De Nederlander schampte in sector 3 de muur en raakte de controle over zijn stuur kwijt. Zodoende belandde hij in de muur en kon zijn bolide niet op tijd gemaakt worden voor de kwalificatie. Een goed resultaat ging in rook op.

De Indiër merkt sindsdien dat de Limburger tijdens de trainingen zijn rijstijl heeft aangepast. 'De crash in Monaco tijdens de vrije trainingen heeft hem best wel veranderd, denk ik. Je ziet hem tegenwoordig op vrijdag en zaterdagochtend iets minder extreem rijden. Hij gaat op een verantwoorde manier met zijn RB15 om. Je zag in Barcelona al dat hij tijdens de trainingen op 90% reed. Hij heeft sinds zijn fout in Monaco ook geen brokken meer gemaakt buiten de race om. Hij leert dus daadwerkelijk van zijn fouten, daarmee mag hij blij zijn.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven