Like ons!
Rijkwaliteiten niet doorslaggevend volgens Verstappen: 'Hebt hier ook goede auto nodig'

Max Verstappen

Rijkwaliteiten niet doorslaggevend volgens Verstappen: 'Hebt hier ook goede auto nodig'

Dat de kwaliteit van de coureur het belangrijkste is in de Grand Prix van Monaco, daar is Max Verstappen het voor een groot deel mee eens. Over het sterkste pakket beschikken als team is op dit circuit minder van belang stelt de Red Bull-coureur, maar desondanks is het ook weer niet doorslaggevend.

'Je hebt hier ook een goede auto nodig', bagatelliseert Verstappen in gesprek met Speedweek. 'Niemand zal verwachten dat Williams hier op poleposition komt te staan. Maar je kunt hier wel met je rijvaardigheden meer het onderscheid maken dan op andere circuits.'

'Heb geen visualisering nodig om hier snel te gaan'

Verstappen woont in Monaco en wandelt zelf dus regelmatig over het circuit als hij thuis is. Dat betekent dat hij de hele baan uitgebreid kan verkennen, maar daar is de Limburger niet mee bezig als hij door zijn woonplaats loopt.

'Als we hier niet racen en ik ben hier te voet of met de scooter dan denk ik niet aan het rijden in de Formule 1. Nooit. Dat schakel je uit en je bent dan met andere dingen bezig. Ik heb geen visualisering nodig om hier snel te gaan.' (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven