Like ons!
Verstappen neemt Red Bull niets kwalijk na straf: 'Er is niet fout gehandeld'

Max Verstappen

Verstappen neemt Red Bull niets kwalijk na straf: 'Er is niet fout gehandeld'

Max Verstappen heeft laten weten dat er niemand bij Red Bull Racing direct schuldig is aan de touché met Valtteri Bottas in de pitstraat. De 21-jarige rijder van de Oostenrijkse formatie lijkt de tijdstraf van vijf seconden verder te accepteren en rept geen enkel negatief woord over de stewards. 

'We waren de hele wedstrijd behoorlijk rap', stelt Verstappen voor de microfoon bij ORF. De Nederlander baalt van het misgelopen podium, maar kan niemand wat kwalijk nemen. 'Ik heb geen fouten gemaakt en het team ook niet. Het is jammer dat het gebeurd is en dat ik er een straf voor kreeg', doelt hij op het incident.

'Ik zat voor Bottas, maar we raakten elkaar, dus daar krijg ik dan die tijdstraf voor', zegt de Limburger, die niets kan met de suggestie dat de tijdstraf op het conto komt van het team van Red Bull. 'Het team heeft in die situatie ook absoluut niet fout gehandeld, het was onze enige kans om tweede te worden.'

Marko en Verstappen eensgezind

Dat beaamt Helmut Marko bij hetzelfde Oostenrijkse medium. 'Het is heel lastig om in te halen hier in Monte Carlo.' Verstappen liet bij Sky Sports verder nog weten dat hij de druk op Lewis Hamilton steeds iets verder probeerde op te voeren. 'En ik had zelf een leuke race, maar natuurlijk had ik graag op het podium willen eindigen.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven