Like ons!
Verstappen heeft geluk gehad volgens Mol: 'Ze hebben hem echt gematst'

Max Verstappen

Verstappen heeft geluk gehad volgens Mol: 'Ze hebben hem echt gematst'

Max Verstappen had normaliter een zwaardere straf gekregen voor het hinderen van Valtteri Bottas in de pitlan. Althans, dat is Olav Mol van mening. Volgens de verslaggever van Ziggo Sport worden er doorgaans zwaardere straffen worden uitgedeeld voor dit soort vergrijpen in de Formule 1.

Mol snapt wél dat Red Bull Racing de Nederlander vlak voor Bottas de pitstraat in stuurde. 'Waarom moesten ze dat doen? Ze konden niet rustig doen omdat Vettel daar ook achter zat omdat Bottas het zelf op had laten lopen in het moment richting die pitstop. Maar je weet het, dit is Monaco, dat gaat allemaal tegelijk.'

Maar Verstappen had een veel zwaardere straf kunnen krijgen. 'Ik wist niet anders dat unsafe releases drive through-penalty's zijn. Ze hebben hem echt gematst', is Mol van mening. 'Als je ziet dat Giovinazzi tien seconden krijgt voor die touché in die hairpin. Dan hebben ze nu al in de geest van de wedstrijd gehandeld', complimenteert Mol de wedstrijdleiding.  

Lof voor Verstappen

Jack Plooij, die ook aan schoof, gaf Verstappen complimenten. 'Dit is het verschil tussen Max Verstappen twaalf maanden geleden en nu', laat Plooij weten in de podcast van Grand Prix Radio als het gaat over de eerste bocht van de GP van Monaco waar Verstappen toch besloot om geen aanval te plegen bij Valtteri Bottas. Waarbij Plooij suggereert dat Verstappen een jaar geleden zijn auto aan diggelen had gereden en nu niet.

Wat Plooij ook opviel is dat Verstappen veel minder jammert in de pers in vergelijking met vroeger. 'Ik vond hem op de baan ook geweldig vandaag. Als je terug kijkt in de tijd, had hij gebaald en geklaagd dat hij zijn tweede plaats was verloren. Maar hij is nu volwassen en zegt hij dat weer de punten heeft verzameld.' (foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven